46-ият парламент ще заседава отново в старата сграда. За това

...
46-ият парламент ще заседава отново в старата сграда. За това
Коментари Харесай

46-ият парламент ще заседава отново в старата сграда

46-ият парламент ще заседава още веднъж в остарялата постройка. За това се схванаха политическите сили на техническа среща преди първото съвещание на 46-то Народно заседание. Само ГЕРБ са се оповестили съвещанията да се организират в новата постройка или някогашния Партиен дом.
На днешната среща е разисквано разпределението на местата в залата и процедурите по номиниране на ръководител и зам.-председатели на Народно събрание, само че не са обсъждани съответни имена, обявиха участниците в срещата.

Очаква се най-възрастният народен представител, в тази ситуация Мика Зайкова, още веднъж да открие първото съвещание на 46-ото Народно заседание, депутатите под карантина поради Ковид-19 да положат клетва отдалечено.

" Засега политическите сили не са се разбрали кой ще бъде ръководител на новото Народно събрание. Всяка парламентарна група ще направи своето предложение за управление на Народното събрание в залата ", изясни Татяна Дончева от " Изправи се! Мутри вън ".

Утре всяка от парламентарните групи ще организира съвещание и ще дефинира своите кандидатури за ръководител и зам.-председатели на Народното събрание.

Радостин Василев, който беше номиниран за министър на младежта и спорта в първия проектокабинет на " ИТН ", съобщи, че на следващия ден на съвещание на парламентарната група ще бъде разисквано дали Ива Митева ще бъде номинирана още веднъж за ръководител на Народното събрание, а на въпрос по кое време ще се проведат консултациите по сформиране на държавно управление, отговори: " Скоро ".

Предходният парламет избра Митева за ръководител на Народно събрание без нито 1 глас срещу.

Александър Ненков от ГЕРБ позволи опцията партията му да не направи своя номинация за ръководител на Народното събрание:

" Имаме доста готови хора, само че на този стадий няма решение на парламентарната ни група. ГЕРБ предложи собствен ръководител при предходния парламент, само че той не беше подсилен. Не виждам за какво ГЕРБ в този миг би трябвало да предлага каквото и да било. "

От своя страна Георги Свиленски съобщи, че е допустимо парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " да има номинация за ръководител:

" Нека да се проведат на следващия ден разискванията, само че аз не не изключва опцията ние също да имаме предложение ".

А водачът на " Изправи се! Мутри, вън! " Мая Манолова съобщи, че групата й ще поддържа възможна кандидатура на Ива Митева за ръководител и ще номинира Татяна Дончева за зам.-председател.

Междувременно зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмед отхвърли изказванията, че е имало преливане на гласове от Движение за права и свободи към " ИТН " и че партията на Слави Трифонов е техен план. " Това е доста несериозно ", съобщи Ахмет Ахмед на техническана среща на парламентарно показаните сили.

След първото съвещание и сформирането на парламентарните групи упованията са да стартират диалози и за едно бъдещо държавно управление.

От " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън " показаха подготвеност да обсъдят дружно с " ИТН " опциите за сформиране на държавно управление.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР