46-годишният Николай Дракополов, собственик на автокъща и криминално проявен, беше

...
46-годишният Николай Дракополов, собственик на автокъща и криминално проявен, беше
Коментари Харесай

Ботьо Ботев за убийството на Дракополов: Има белези на професионално извършена работа

46-годишният Николай Дракополов, притежател на автокъща и престъпно проявен, беше убит показно с два патрона в първокласния си автомобил пред очите на 11-годишно дете, с което е пътувал. Извършителят е чакал жертвата под моста на " Симеоновско шосе ".

Според Ботьо Ботев - някогашен началник на отдел " Убийства " -МВР, това приказва за бруталността на стрелеца - да не се поколебае да стреля, до момента в който в колата има дете. Пред БТВ той позволи и че може да не става дума за поръчково ликвидиране, а за възмездие на база междуличностни взаимоотношения.

Според него обаче има и белези на професионално осъществена работа по следене на жертвата. " Не може причинителят да чака инцидентно събитие - час-два под моста. Колата може да не спре на червен светофар. Трудно е да е имало намеса върху светофара. Има зачатъци като обстоятелства, че съществува организация за изчакване и следене, с цел да се откри комфортен миг да се случи убийството ", разяснява още Ботев, като посочи, че следствието е първоначално.

Според него има възможност да е бил проучван убитият, позволи и че това не са дребни играчи в незаконните среди. " Пластовете на проведената престъпност в този момент са наместени и се трансформираха нещата. Много станаха известни предприемачи, легални и законни. Не мисля, че става дума за дребни играчи в тази ситуация ", изясни специалистът. По информация на БТВ стрелецът е избягал в посока център. Той се търси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР