459 лева бяха събрани в Девня на благотворителния концерт в

...
459 лева бяха събрани в Девня на благотворителния концерт в
Коментари Харесай

Девненци дариха своята лепта за хората със Синдром на Даун

459 лв. бяха събрани в Девня на благотворителния концерт в интерес на Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун. В центъра на празненството бе дребната Роси Гендова, която взе присъединяване в едно от осъществяванията на модерния балет " Тиерра " и с това потвърди, че " слънчевите деца " са като всички останали. Събитието в диско клуб " Амелия " бе отразявано с живи видеовръзки от екипа на фейсбук страницата " Девня – антична и модерна ".  

Български фолклорни и съвременни танци, песни, фокус-бокус режисура, конкурс за Мини мис и Мини мистър " Даун синдром другар ", шарени чорапи, овации и детски шум извършиха пространството на дискотеката във вечерните часове на 21 март – Международен ден на хората със Синдром на Даун. Водещ на празненството бе чаровната Любослва Лазарова – треньор на детската школа по съвременен балет " Тиерра ".

За втора поредна година девненската общност засвидетелства освен поддръжка към другите хора, само че и сподели, че ги възприема като всички останали. Концерта почетоха с наличието си кметът на Община Девня Свилен Шитов, заместникът му Донка Йорданова, учителките на дребната Роси от детската градина и нейни другарчета от групата, доста деца и техните родители. 

Виртуозната фокусничка Жаклин от съвременен балет " Тиерра " въвлече в своя сюжет и кмета, който сподели положителни илюзионистки умения и артистизъм. Градоуправникът, заместничката му и учителката Боринка Йорданова журираха състезанието за Мини мис и Мини мистър " Даун синдром другар ".

Свилен Шитов съобщи, че за него всички участници заслужават първото място и ги награди с ваучер за детско меню в общинската кафе-сладкарница " КъртикЪ " - кв. " Повеляново ", която на Международния ден на хората със Синдром на Даун и Световен ден на поезията разгласи конкурс за стихотворение, с концепцията то да се трансформира в химн на сладкарницата. 

Свилен Шитов благодари на всички, които се отзоваха на поканата за благотворителното събитие, с цел да дарят своята милостиня, само че и с цел да засвидетелстват морална поддръжка към хората със Синдром на Даун. Той поздрави родителите на дребната Роси – Анна Гендова и Деян Ангелов –  за любовта и грижите, които поставят за своето дете, и заявява, че ще продължава да им оказва помощ.

През октомври предходната година кметът Свилен Шитов бе отличен от Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун за отзивчивостта и съпричастността, които Община Девня демонстрира целогодишно към дребната Роси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР