45 млн. лева ще струва пробивът под гарата и трябва

...
45 млн. лева ще струва пробивът под гарата и трябва
Коментари Харесай

45 млн. лева за пробива под Гарата, до 2022 г. трябва да е готов!

45 млн. лв. ще коства пробивът под гарата и би трябвало да е приключен до 2022 година. Това съобщи ген. шеф на НКЖИ Красимир Папукчийски, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Той бе безапелационен, че първо ще се работи по ул. " Кукуш ", по-късно по връзката " Модър-Царевец ", по-късно и самият пробив. И чак по-късно ще се бута Бетонния мост. Това стана ясно на обширна конференция в Пловдив през днешния ден.

По думите на инж. Димитър Балчев има отчуждаване в южната страна единствено на 4 парцела, които са с повърхност от по 270-300 кв. метра. Останалите парцели в обсега на плана се отчуждават отчасти, което разрешава застрояване.

" Връзката сред бул. " Васил Априлое " и бул. " Христо Ботев " също бе коментирана в последните две седмици. Решението, до което стигнехме с НКЖИ, е да се направи нарастване със 100-ина метра и да се създадат местни платна от ул. " Тракия " до ул. " Велико Търново " и по този начин да се направи връзката на " Васил Априлов " с колелото на гарата ", изясни инж. Балчев.

С работата по разширението на ул. " Кукуш " и връзката й с възел " Родопи " ще се разтовари придвижването в ЦГЧ по бул. " Христо Ботев ". Планира се пробивът да стартира в южната част. С 1.6 метра би трябвало да се вдигне Бетонният мост, с цел да остане. Това обаче няма по какъв начин да стане, тъй че ще бъде съборен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР