45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп е с 37 повдигнати

...
45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп е с 37 повдигнати
Коментари Харесай

Тръмп съхранявал секретни ядрени документи и военни планове в банята и тоалетната си

45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е с 37 повдигнати обвинявания връзка с работата му с класифицирани документи, откакто напусна Белия дом. Оказва се, че той е съхранявал военни проекти и нуклеарни проекти на необикновени места, в това число в своята баня и под душа в дома си във Флорида. Това излиза наяве от обвинителния акт, който беше изложен в детайли от американското Министерство на правораздаването в петък.

В него се показва още, че Тръмп даже е разгласявал секретните документите пред свои познати, които не са имали позволение да ги четат. През юли 2021 година да вземем за пример на голф игрището си в Ню Джърси той е показал пред публицист, издател и други двама чиновници " проект за офанзива ", направен от Министерството на защитата. По време на срещата, Тръмп даже им признал, че проектът е " строго конфиденциален ".

Повече от 6 месеца, откакто към този момент не заема поста на президент, той демонстрира и класифицирана карта за военна интервенция в непозната страна на разположение, работещо в неговия екип, което също не е имало позволение за достъп до класифицирана информация.

Обвинителният акт удостоверява информация в медиите от по-рано, че Тръмп е държал разнообразни сувенири, вестници, бележки и картички от времето му на президент в картонени кутии в имението си Мар-а-Лаго във Флорида. В тях е имало и секретни документи, като кутиите са били запазване на най-различни места в дома му, в това число в балната зала, тоалетната, банята и душа, офис помещението му, спалнята и склада.

В материалите е имало данни за отбранителния и оръжейния капацитет на Съединени американски щати, както и този на непознати страни, американски нуклеарни стратегии, евентуалната накърнимост на Съединени американски щати и техните съдружници при военно нахлуване, както и проекти за вероятни " ответни ограничения в отговор на задгранично нахлуване ".

Според прокуратурата, Тръмп се е опитал да попречи на следствието им, като ги е лъгал за документите. Той отхвърля да е направил каквото и да е нарушаване.

Обвинения са повдигнати и против Уолт Наута, персонален консултант на Тръмп, който е упрекнат, че е преместил някои от досиетата в опит да ги скрие от ФБР.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР