45-годишният британски боксьор Дани Уилямс, известен със своята победа над

...
45-годишният британски боксьор Дани Уилямс, известен със своята победа над
Коментари Харесай

Дани Уилямс: Страхувах се да не умра, но продължавах да се боксирам, за да…

45-годишният английски боксьор Дани Уилямс, прочут със своята победа над именития Майк Тайсън, багра с Виталий Кличко и опита си да завоюва шампионската купа в супертежка категория, разгласи края на своята спортна кариера.

Неотдавна Уилямс загуби от някогашния боксьор в лека категория Лий Макалистър. Въпреки разликата от 25 кг в тежестта, Уилямс четири пъти се озова в нокдаун, а в десетия рунд неговите секунданти го извадиха от срещата.

Причината за продължителната кариера на Уилямс се оказа банална - на него са му били нужни пари за образованието на дъщерите му.

“Отдавна желаех да се откажа, само че в този момент към този момент това е краят, съобщи Дани Уилямс. - Имаше моменти, когато седях в съблекалнята преди борба и бях изплашен. Не се опасявах от загубата, опасявах се да не умра. Продължих да се боксирам, тъй като желаех дъщерите ми да учат в частно учебно заведение, надалеч от тези луди хора, измежду които аз съм израсъл в южен Лондон. До дома ми идваха хора с оръжие, само че девойките ми към този момент пораснаха. Най-голямата ми щерка към този момент приключи учебно заведение, а най-малката е на 14 години и й остава още една година. Този мач ми разреши да платя за тази една година и повече нямам аргументи да се удрям. Сбогом.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР