45-годишен български шофьор на тир е арестуван в Монтеротондо, до

...
45-годишен български шофьор на тир е арестуван в Монтеротондо, до
Коментари Харесай

Балканският път на дрогата: Закопчаха наш тираджия с 680 кг. кокаин в Италия

45-годишен български водач на тир е задържан в Монтеротондо, до Рим, поради превозването на 680 кг чист кокаин, оповестиха италианските медии. Дрогата била разграничена на 600 пакета, пишатГлас Нюз.

Полицията почнала да следи сънародника ни, откакто забелязала, че прави съмнителни маневри с камиона си, който имал словенски номер. Тирът бил претрупан с аварийни авточасти и правил подозрителни маневри до индустриални постройки.

В същото време покрай мястото слязъл от кола 35-годишен италианец, отишъл до българина и му предал пакет с 56 000 евро в брой. Според управляващите това е сумата, която той получил в подмяна на преместването по сигурен и неизвестен метод на дрогата до Рим. Цената на кокаина на едро е 30 млн. евро, само че на дребно можела да доближи пет пъти повече.

Българинът и италианецът се намират все още в столичния затвор "Ребибия ". Според първичните инспекции на управляващите водачът не знаел какво тъкмо транспортира в камиона, макар че си давал сметка, че би трябвало да е нещо значимо, като се има поради високата комисиона от 56 хиляди евро.

Заедно с италианеца той е обвинен за интернационален наркотрафик. Двамата рискуват над 10 години затвор. Италианските управляващи изпратили питане до словенските за маршрута, по който е минал камионът. Предполага се, че той е следвал така наречен балкански път на дрогата.

Товарът от автомобилни елементи в камиона служел единствено за камуфлаж. Фирмата, която трябвало да ги получи, се намира в Монтеротондо, където станали арестите. Властите се пробват да доближат и до крайния адресат на кокаина, който бил в положение да влага милиони евро единствено в един удар с увереността, че завоюва няколко пъти повече./Blitz.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР