45 души загинаха при трагичния инцидент, 12 от които деца.

...
45 души загинаха при трагичния инцидент, 12 от които деца.
Коментари Харесай

Още са неоткриваеми собствениците на ”Беса транс”

45 души починаха при трагичния случай, 12 от които деца. Спасили се от огнения пъкъл в транспортното средство са едвам седем. Те са настанени в УМБАЛСМ “Пирогов” и следва тяхното изписване. Днес бе открит и последният мъртвец на умрял при жестоката злополука. Това се случи след вчерашния брифинг на прокуратурата, на която оповестиха, че са открити 44, а не 45 тела, както се съобщаваше първоначално. Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов даже го дефинира като “известна мистерия”, която обаче бе позволена през днешния ден.

Междувременно от Република Северна Македония осведомиха, че са образували работна група с няколко министри, които да оказват помощ за превозването на оживелите и тяхното лекуване, както и за прибирането на тленните остатъци на починалите. Правителството в Скопие даде обещание да поеме и средствата за погребенията им.

По случая тече следствие. Оказа се, че рейсът на “Беса транс” не е разполагал с позволение за интернационален транспорт. Фирмата само опроверга изказванията, че с него е транспортирано и контрабандно гориво. Това потвърдиха и от българската прокуратура през вчерашния ден. Междувременно стана ясно, че съгласно разпоредбите на Европейски Съюз в случай че рейсът на “Беса транс “ в действителност не е имал годен лиценз за транспорт на пасажери, то той не би могъл да има право да премине границата на Европейски Съюз, в тази ситуация България. Стои въпросът по какъв начин това се е случило, в случай че транспортното средство не е разполагало с нужните документи.

От опозиционната партия в Скопие ВМРО-ДПМНЕ желаеха две министерски оставки на държавното управление в РСМ поради “системната корупция”, която съгласно групировката е довела до тежкия случай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР