440 камери започват да ловят нарушителите в София. Досега основно

...
440 камери започват да ловят нарушителите в София. Досега основно
Коментари Харесай

Столичната полиция ще следи и глобява с 440 камери

440 камери стартират да ловят нарушителите в София. Досега главно камерите в София се употребиха за наблюдаване. Отскоро обаче с тях ще могат да бъдат глобени и нарушавания като минаване на алено, непоставяне на колан или говорене по телефон, до момента в който караме. Тези нарушавания ще бъдат изпращани непосредствено на пътната полиция, оповестява БТВ.

„ Електронните очи “ ще следят всяко основно кръстовище в София. Санкциите ще постанова автоматизирана система. Целта е премахването на човешкия фактор. Така на процедура, в случай че решим да паркираме автомобила си на пешеходна пътека да вземем за пример.

Дори и да няма служители на реда наоколо - още със слизането към този момент ще сте санкционирани. Под прицела на камерите ще попаднат и всички други нарушавания. „ Оптичният зум е най-малко 30 пъти, тъй че това разрешава надзор на безусловно всичко. Минаването на червен светофар... по-дребни нарушавания от вида на неносене на колан и говорене по телефона, естествено със съответната видео обработка също могат да бъдат открити “, изясни Димитър Петров - шеф на "Управление и разбор на трафика ".



Устройствата могат да разпознаят колите съгласно екостандарта му.

„ Ако бъде обособена в центъра ниско емисионна зона, тези камери са инсталирани на входовете и изходите на тази централна зона и при прекосяването на автомобил, който не дава отговор на граничната... да кажем в случай че е под ЕВРО 4, в случай че е подобен стандартът, който е неразрешен в зоната - автоматизирано системата го засича и му издава съответното наказване “, сподели още Петров.

Очаква се новата система да работи до няколко седмици. След въвеждането на неприсъствения фиш, това е следващата мярка в битката с недисциплинираните водачи в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР