44 висши училища и университети за първи път от години

...
44 висши училища и университети за първи път от години
Коментари Харесай

Протест: За първи път от години насам, 44 висши училища няма да отворят врати

44 висши учебни заведения и университети за първи път от години няма да отворят порти. Такова беше решението на общото заседание на Съвета на ректорите, макар отпуснатите от държавното управление средства за заплати.

В края на предходната седмица кабинетът реши системата на висшето обучение да получи спомагателни 40,7 милиона лв. към отпуснатите преди дни 39 милиона за индексиране на трудовите хонорари на университетския състав. Доволни, синдикатите оповестиха, че анулират митинга. От Съвета на ректорите обаче разпратиха позиция в която показват, че университетите ще останат затворени в понеделник. Те показват, че това са пари, които са планувани за висшето обучение още в края на предходната година и е необяснимо тяхното закъснение до степен, да се постанова да ги изискват по подобен метод. Това не е митинг за заплати, а митинг против потъпкването и слагането в ъгъла на значимостта на образованието и науката, допълват в позицията си университетските преподаватели.

Днес в УНСС няма да има образователни занятия, само че ще се организират изпити. Това сподели за Euronews Bulgaria проф. Матилда Александрова, зам.-ректор на университета.

Вижте повече в изявлението на Рая Стоянова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР