44-то Народно събрание вече е в историята. Депутатите се разпуснаха

...
44-то Народно събрание вече е в историята. Депутатите се разпуснаха
Коментари Харесай

Какво не успяха да свършат за 4 години депутатите

44-то Народно заседание към този момент е в историята. Депутатите се разпуснаха през днешния ден на тържествено съвещание, което приключи с химните на България и на Европа. Какво не съумяха да свършат за 4 години народните представители?

На първо място - те не съумяха да одобряват плана за нова Конституция, необятно промотиран от ръководещите.

Не съумяха и дни преди изборите още веднъж да трансформират Изборния кодекс и да вдигнат прага за влизане в Народното събрание на 6%, което би оставило отвън идващото Народно заседание половината евентуални играчи.

Не беше призната и поправката, предвиждаща видеонаблюдение в изборните секции, с цел да няма злоупотреби на изборите, както и дейната регистрация на гласоподавателите.

44-то Народно заседание ще остане в историята по доста аргументи. На първо място - то е първото от 2009 година насам, което изкара цялостния си мандат. Освен това - депутатите се реалокираха в нова постройка, тази на някогашния Партиен дом, и по този начин на процедура се отделиха изцяло от медиите.

Днес още веднъж не мина без страсти - Движение за права и свободи въобще не пристигнаха на закриването, ГЕРБ дадоха обещание протегната ръка към всички, а Българска социалистическа партия - смяна след 4 април. Патриотите и „ Воля “ пък оповестиха, че са удовлетворени от мандата си.

Последното им съвещание беше тържествено и с една точка - закриване на 44-ия парламент. ГЕРБ дадоха поръчка за бъдещото си политическо държание.

„ Няма партия, която да си е самодостатъчна и да може да ръководи сама. Отсега споделяме, че от първите дни на идващия парламент ще опитаме да възстановим разговора, даже да платим политическата цена “, сподели Даниела Дариткова.
Снимка: Ладислав Цветков

Опозицията разгласи, че се е справила със дилемите си и още веднъж разкритикува властта

„ Нашата работа като съпротива и опция я свършихме добре, само че образът на всяко едно Народно заседание се дава от ръководещите. Парламентът беше реализатор на волята на един човек, бяхте в непрекъсната война с президента поради рецензиите към вас “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Снимка: Ладислав Цветков

Патриотите регистрираха сполучлив мандат за обединението си.

„ Обединени патриоти не просто участваха във властта, не просто посрещаха провокациите, ние се опълчихме на инерцията. България над всичко “, сподели Искрен Веселинов.

А „ Воля “ разгласи, че е единствената неразцепила се партия:

„ Времето за деяние настъпи, другояче, в случай че продължаваме да отлагаме, няма да има България “, съобщи Веселин Марешки.

Само от Движение за права и свободи бойкотираха съвещанието и пратиха писмена позиция.

„ Най-хубавото на днешния ден е, че завършва мандата на това Народно заседание. Днес завършва унижението на институцията Народно заседание. Самооценки като " елементарни " и " безделници ", думи като " кучки " и " тахтаби " “, се показва в позицията.

Думата беше дадена и на самостоятелните. Възползваха се отцепниците от Българска социалистическа партия.

„ Смятаме, че политиците на прехода би трябвало да правят отстъпка, тъй като гарван гарвану око не вади. Време е за нови политици “, сподели Красимир Янков.

На финала мандатът беше систематизиран от ръководителя на Народното събрание.

„ Нека не забравяме, че след 4-ти ще продължим да живеем дружно. Всяко царство разграничено срещу себе си запустява и всеки дом пада “, сподели Цвета Караянчева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР