44% от учениците в училище не разбират математика, а 53%

...
44% от учениците в училище не разбират математика, а 53%
Коментари Харесай

Повече от половината ученици не разбират това, което четат

44% от учениците в учебно заведение не схващат математика, а 53% не схващат това, което четат. Това сочи Доклад за международното развиване на Световната банка на тематика: " Да се научим да осъществяваме обещаното от образованието ".

Докладът не е отдаден на България. Резултатите от него показа Хайме Сааведра, старши шеф " Образование " в Световна банка. В своето изложение той подчертава върху три проблематични области - образователната стратегия, учителите и ръководството на учебните заведения и системата като цяло. Той бе безапелационен, че учителят би трябвало да умее да работи в клас освен със средностатистическия възпитаник, само че и с всеки възпитаник, без значение от знанията му, с цел да се реализира качество и в последна сметка ученикът да получи избрани пълномощия.

Така главен проблем, който поражда с разширението на обсега на учениците в просветителната система е появяването на учебни заведения, в които не се учи. Такъв проблем съществува в страните от Латинска Америка, както и в Африка, където процентът на учениците, които не схващат това, което четат доближава до 90%.

Министър Красимир Вълчев разяснява, че отчет за международното развиване няма за цел да съпоставя, а по-скоро да открои общите ръководства и провокациите, пред които са изправени просветителните системи. " Той ни предизвика по редица значими тематики. Това, което можем да кажем, четейки този отчет е, че сме по-убедени, че политиките, които сме дефинирали са верни ", съобщи Вълчев.

По думите му това, в което най-често се затрудняваме, е да намерим верните принадлежности и да концентрираме задоволително запаси не толкоз единствено финансови, само че и институционални, с цел да реализираме тези цели и да формулираме тези политики. " Тези политики изискват многогодишни старания, старания, които надвишават мандата на едно държавно управление или на едно Народно заседание и аз доста се надявам да има политически консенсус ", съобщи Вълчев.

Друго предизвикателство, регистрирано в отчета е образованието на възрастните в учебно заведение, което безусловно би трябвало да се случи поради огромния брой на ранно отпаднали възпитаници. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР