44-годишният Вълчо Стоянов, който се опита да подкупи с 50

...
44-годишният Вълчо Стоянов, който се опита да подкупи с 50
Коментари Харесай

Пробация за мъж, предложил подкуп на полицаи, които хванали 15-годишния му племенник да шофира

44-годишният Вълчо Стоянов, който се опита да подкупи с 50 лв. чиновници на Министерство на вътрешните работи, откакто са спрели за инспекция колата, която е ръководена от малолетния му племенник, се размина с пробация. Днес мъжът се изправи пред Окръжен съд- Пловдив с обвиняване за рушвет, като пожела делото да бъде прегледано по реда на съкратеното следствие  и призна напълно обстоятелствата и обствоятелствата в обвинителния акт.
Прочетете още
Припомняме,че на 14 декември Христо Стоянов - братът на обвинения и двамата синове Стоян Митков и Марин Маринов се намирали в  Пирдоп, където работили като дървосекачи.  След като завършил работният ден, те решили да се почерпят с много алкохол. В късните часове тръгнали да се прибират към град Твърдица, където живеели. Пътували с лек автомобил,  който в този миг бил ръководен от 15-годишния племенник на обвиняемия- Марин Маринов. Той карал колата, тъй като роднините му били използвали алкохол.

Тогава полицейски чиновници, патрулиращи по правата сред село Анево и  Сопот, подали сигнал със стоп палка за прекъсване на автомобила. Непълнолетният лидер не се подчинил, при което последвала гонка. Малко по-късно колата отбила от пътя и спряла.  Полицаите открили, че зад кормилото е малолетен и недееспособен лидер. Те съобщили на неговия татко, който бил притежател на колата, че ще я дерегистрират и ще му сформират акт за административно нарушаване. 

За да не се случи това, 44-годишният чичо се доближил към патрулния автомобил и подал 50 лв. на служителите на реда. Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и неотложно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. Непълнолетният лидер е бил тестван с техническо средство за приложимост на алкохол, като уредът отчел негативен резултат.

В правосъдната зала присъстваше и сестрата на Стоянов, която бе разпитана в качеството си на очевидец, с цел да даде характеристични данни за обвинения. Тя сподели,че брат й доста добре се грижи за фамилията си и съжалява за това, която направил. " Той просто се е изплашил за племенника си ", сподели родственицата Наска Минчева.

След това самият Вълчо Стоянов даде пояснения и сподели, че претекстът, с цел да извърши това е тъй като се е стреснал. По думите му, когато униформените са спрели автомобила са изкарали  от шофьорското място 15-годишния Марин и са го съборили по лице на земята, с цел да му сложат белезници. Така пияният мъж е извадил банкнотата и я е подал на Министерство на вътрешните работи чиновниците с думите  „ Ето ви 50лв. да се почерпите ”.

„ Наистина отговорен съм. Бях доста уплашен и бих се извинил на служителите на реда, ” сподели виновният мъж.

Така държавното обвиняване изиска от съда да наложи наказване, изявяващо се в пробация за период от  3 години и санкция на стойност 2 хиляди лв., поради това, че обвиненият е осъждан преди години и към момента не е оправдан.  Съдът в лицето на арбитър  Миглена Маркова обаче реши присъдата на Стоянов да бъде единствено две години пробация, като взе под внимание характеристичните  данни на 44-годишния мъж. Бащата на 15-годишния водач и брат на подсъдимия към този момент е глобен, а автомобилът, с който са се придвижвали е спрян от придвижване.

Съдът удостовери и мярката за неотклонение по отношение на парична гаранция на стойност 1500 лв. по отношение на Вълчо Стоянов.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР