44-годишният Тонев е в затвора, където изтърпява 9-годишна присъда при

...
44-годишният Тонев е в затвора, където изтърпява 9-годишна присъда при
Коментари Харесай

Отмениха предсрочното освобождаване от затвора на мъж, осъждан 14 пъти

44-годишният Тонев е в пандиза, където изтърпява 9-годишна присъда при непоколебим режим на Варненския областен съд. Наказанието му е за осъществени от него седем тежки закононарушения - две отвличания, две изнасилвания, блудничество, обир и нелегално държане на оръжие. То било приведено в осъществяване на 12 юли 2012 година Остават му да доизтърпи още 2 години, 5 месеца и 5 дни.

Варненският областен съд като първа инстанция, приел, че Тонев към този момент е изтърпял една втора от наказването си и посредством примерно държание дал доказателства, че се поправя.
Според Окръжната прокуратура във Варна налице е единствено първата причина по закон за условно предварително освобождение от пандиза, а точно - изтърпяна е една втора от наказването. За втората причина -поправяне на наказаното лице и трайна положителна смяна на личността му, липсват безапелационни доказателства. Изготвяната оценка за риска от рецидив през годините по отношение на Тонев е търпяла спадове.

През 2004 год. Анастас Тонев към този момент е бил условно предварително освобождаван от изтърпяване на остатъка по дейно наказване по присъда на Варненския областен съд. След това обаче той направил други умишлени закононарушения, за които е бил наказан.

Подавал е и още една молба да бъде предварително освободен от пандиза - през май 2017 година Тогава Варненският областен му е отказал заради неналичието на решителност и неоспоримост за поправянето му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР