44-годишният собственик на балона, при чийто скок загина 28-годишен мъж,

...
44-годишният собственик на балона, при чийто скок загина 28-годишен мъж,
Коментари Харесай

С пет присъди е собственикът на балона, от който са скочили парашутистите край Ботевград

44-годишният притежател на балона, при чийто скок почина 28-годишен мъж , а 37-годишен беше тежко ранен , е с повдигнати обвинявания. Веселин Христов, който беше арестуван в сряда, ще дава отговор пред съда за несъобразителност , довела до гибел и телесна щета . Това оповестиха от Окръжната прокуратура в София .

Христов е управлявал балона без лиценз и в нарушаване на Закона за гражданското въздухоплаване . Разпитани са към 10 очевидци, в това число панапланеристът, който е сполучливо партерен . Следва събиране на спомагателна документи по случая.

Собственикът на балона е арестуван за 72 часа , само че ще бъде импортирано искане за непрекъснат арест . До момента е осъждан пет пъти – за кражба , ПТП , заличаване на имущество и продажба на наркотични субстанции. Последното му наказване е наложено през 2018 година, съобщи окръжният прокурор на София Наталия Николова .

Мярката на Веселин Христов ще бъде прегледана в неделя. Той е дал показания, свързани само с ръководството на балона , който е бил на височина 200-300 метра , съгласно неговия юрист Емил Милев.

Защитата на Христов декларира, че няма информация за предходни престъпни регистрации и прецизира, че Христов единствено издига балоните , а всеки може да скача с парашут откъдето пожелае.

Според Николова, притежателят на балона не е имал позволение за прилагане и уверение за инструктор . Парашутите са били благосъстоятелност на двамата мъже, скочили от балона, и са отговаряли на условията. Все още не е ясно от каква височина е изработен скокът, при който починалият мъж не съумява да отвори парашута си в точния момент .

КНСБ: Увеличава се броят на работещите небогати

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР