44-годишният Мемед Юсеин е заплашен от доживотен затвор за зверското

...
44-годишният Мемед Юсеин е заплашен от доживотен затвор за зверското
Коментари Харесай

Убиецът от Снягово заклал Ереджеб до бременната му жена и бебето им

44-годишният Мемед Юсеин е застрашен от пожизнен затвор за зверското ликвидиране на Ереджеб Шабан. Мъжът става жертва на гастърбайтера, защото се дами за някогашната му брачна половинка. Делото потегля на следващия ден в Бургаския областен съд, написа " Флагман ".

Прокуратурата за пръв път разкри публични детайлности за злокобното закононарушение:

Мехмед Ю. и свидетелката Айше Ш. са някогашни съпрузи. От брака си те имат три деца. От пролетта на 2016 година някогашните съпрузи били във фактическа разлъка. Подсъдимият работел във Англия. През този интервал Айше Ш. заживяла в с. Снягово дружно с потърпевшия Ереджеб Ш.

Мехмед Ю. не можел да се помири с събитието, че брачната половинка му живеела с различен мъж. Ядосвал го обстоятелството, че той работи в Англия, изпраща средства на брачната половинка си, а тя е „ отишла при различен мъж “. След като се разделили, той съумял да откри телефонния номер на потърпевшия и почнал да го заплашва, че ще го заколи тъй като е лишил жена му.

На 24.05.2017 година, подсъдимият, който два дни по-рано се завърнал в България, решил да отиде до с. Снягово и да реализира желанията си за убийството на потърпевшия. Мехмед Ю. закупил нож и вила, с които решил да извърши убийството.

Подсъдимият знаел къде се намира къщата на потърпевшия. Мехмед Ю. изчакал да се стъмни. Когато стигнал до къщата на потърпевшия видял, че уличното осветяване още работи. В един часа след среднощ лампите изгаснали. Тогава Мехмед Ю. сложил фенерче – първенец на главата си, само че без да го включва. Влязъл през отключената входна врата в двора и почнал да се ослушва под прозорците, които били тъмни. На площадката пред входната врата, която също била отключена, извадил ножа с ръкохватка реплика на рог от канията. В едната си ръка държал и вилата. Оставил вилата в коридора на земята. Започнал да опипва стените с цел да се ориентира. Отворил една от вратите и влезнал в стаята, където спели двете му по-големи деца, постоял известно време и излязъл. След това влезнал в първата стая в ляво по коридора, където спели потърпевшият, някогашната брачна половинка на подсъдимия и деветмесечното им бебе. Мехмед Ю. разпознал по силуетите някогашната си брачна половинка, която спяла от дясната страна на леглото. Тя била бременна в осмия месец, събитие което не му било известно. От лявата страна на леглото спял потърпевшият Ереджеб Ш. Мехмед Ю. съблякъл коженото си яке и го пуснал на земята с цел да не издава звук. След това се доближил към спящия Ереджеб Ш. и му нанесъл удар с ножа в региона на шията от дясно. Пострадалият се опитал инстинктивно да се отбрани, замахвайки с ръце, при което подсъдимият му нанесъл две порезни рани по пръстите на лявата ръка.

В продължение на седем дни Мехмед Ш. се укривал в гората и землищата на селата Снягово, Дъскотна, Руен и Рудина. Бил хванат на 31.05.2017 година в с. Рудина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР