44-годишен русенец е арестуван при специализиранаполицейска операция, осъществена от служители

...
44-годишен русенец е арестуван при специализиранаполицейска операция, осъществена от служители
Коментари Харесай

Задържаха русенец за преработка и разпространение на пневматични оръжия

44-годишен русенец е задържан при специализиранаполицейска интервенция, осъществена от чиновници на ГДБОП на територията на Русе и в страната. В хода на следствието е открито, че от началото на януари 2023 година мъжът се е занимавал с превръщане на пневматични оръжия, оповестиха от полицията. Той подобрявал тяхната акуратност и увеличавал мощността и далекобойността им.

Русенецът доставял стоката на ползватели в цялата страна, посредством куриерска компания,а облагата прикривал с финансови интервенции на името на трети лица.

Извършени са претърсвания и изземвания на два адреса и автомобил в Русе, както и на други адреси в страната. В работилницата на арестувания са открити общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, документи и други

Иззето е съоръжение за преправка на оръжията - компресор и бутилка за сбит въздух, два скоростомер-хронографа със заглушители, към 2000 профилирани пружини, компютър със програмен продукт за конфигурация мощността на оръжията, струг и стойка с бормашина, както и 33 000 лв. и 1100 евро.

В качеството на очевидци са призовани и разпитани притежатели на преправени пневматични оръжия.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР