44,6 градуса бяха измерени в Южна Испания в разгара на

...
44,6 градуса бяха измерени в Южна Испания в разгара на
Коментари Харесай

Горещата вълна в Испания продължава: Измерени са 44.6 градуса

44,6 градуса бяха измерени в Южна Испания в разгара на третата гореща вълна за това лято. В редица региони на страната температурите надвишават 40 градуса, предава БНР.
Поредната гореща вълна обхвана Испания с високи температури в много региони. Червен код за рискови жеги беше разгласен в пет независими области: Андалусия, Кастилия и Леон, Кастилия-Ла Манча, в столицата Мадрид и Страната на баските.
В Ла Рода де Андалусия, провинция Севиля, термометрите записаха 44,6 градуса. Във вчерашния пик на горещата вълна в разнородни детайли на Гранада температурите също надвишиха 44 градуса. Екстремни стойности до 43 градуса бяха регистрирани и в Хаен. Над 42 градуса беше в Сиудад Реал в област Кастилия-Ла Манча, както и в Алама де Арагон.
40 градусови жеги претърпяват и в Северна Испания, в Страната на баските, където такива температури не са естествени, заяви БНР.
Горещата вълна ще продължи до идващия ден. Синоптиците обаче значат, че в южната и източната част на страната ще продължи да е много топло до края на седмицата.
Предупреждават и за стихии и мощен вятър. От през днешния ден до неделя има и висок риск от пожари в цяла Испания.   
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР