44 % от предприемачите в хотелиерския бизнес могат да обслужват

...
44 % от предприемачите в хотелиерския бизнес могат да обслужват
Коментари Харесай

44 % от хотелиерите не могат да обслужват разходите си

44 % от предприемачите в хотелиерския бизнес могат да обслужват до половината от разходите си, сочи анкета на националния статистически институт, проведена през август заради пандемията от COVID-19, предаде БНР.

Малко над една трета от тях заявяват, че в краткосрочен план могат да се справят с всичките си задължения, а останалите - че не могат да се справят без чужда помощ.

Над половината от предприемачите в туристическия и хотелиерския бизнес са готови да предложат алтернативни периоди за осъществяване на резервациите на своите клиенти, сочи още проучването, проведено в поредния месец на извънредна епидемична обстановка заради Covid-19. 63 % са декларирали намаление на цените на пакетните услуги, а 49 на сто - на нощувките.

Според анкетата, предприемачите, получили правителствена подкрепа, са готови да запазят дори и увеличат наетия персонал в краткосрочен план.

39 % от работодателите заявяват, че приходите им са се запазили спрямо юни, докато близо 35 на сто декларират увеличение. Август бе основният месец, на който туристическият бранш разчиташе за " спасяване " на сезона, който е повлиян сериозно от пандемията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12538  Мицокатис опроверга изявленията за цялостна карантина в Гърция Мицокатис опроверга изявленията за цялостна карантина в Гърция  За денонощие: Над 8000 инфектирани и 43 умряли от ковид в Израел За денонощие: Над 8000 инфектирани и 43 умряли от ковид в Израел  Вижте петте най-важни критерия за разпределяне на ограниченията против COVID-19 Вижте петте най-важни критерия за разпределяне на ограниченията против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР