43 решения бяха приети днес на редовно заседание на Общински

...
43 решения бяха приети днес на редовно заседание на Общински
Коментари Харесай

Общинските съветници в Благоевград предвиждат да предложат на общинска администрация цялостна промяна на Общия устройствен план

43 решения бяха признати през днешния ден на постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград.

В началото на съвещанието общинския консултант Павлин Янкулски направи предложение за отдръпване на точката, която касаеше приемането на решение за производство на локален референдум в Община Благоевград. Решението му бе подкрепено от 27 общински съветника.

Другата противоречива точка, по отношение на зелените площи в кв. Еленово, бе оттеглена от Илко Стоянов- кмет на община Благоевград.

Радослав Тасков, ръководител на локалния парламент, осведоми общинските съветници, че в деловодството на Общински съвет Благоевград е входирана Декларация от управлението на Общинската организация на ДСБ Благоевград, в която се споделя, че „ Общинското управление на ДСБ – Благоевград снема политическото си доверие от общинския консултант Калоян Ханджийски заради неспазване на Устава на партия „ Демократи за мощна България “ и редовно уронване престижа и положителното име на партията и нейните органи “.

Общинската съветничка Мария Гошева бе единомислещо определена да съставлява Община Благоевград в общото заседание на акционерите на „ МБАЛ- Благоевград “ АД.

Председателят на локалния парламент изясни, че този избор се постанова, защото до в този момент мястото заемаше Ивайло Червилов, който към този момент е шеф на „ Паркинги и гаражи “.

Заседанието на локалния парламент продължи с предоставяне на позитивен избор, по отношение на разпределяне на краткотраен безлихвен заем за осъществяване на план „ Трансгранично съдействие за битка с горските пожари “, който ще се извършва от Сдружение на Югозападните общини. То бе докладвано от Йосиф Кочев – Председател на Комисия по бюджет, финанси и европроекти.

Общинските съветници утвърдиха и предложенията за прехвърляне на права на второстепенните разпоредители с бюджет, прилагащи системата на делегираните бюджети във функционалност „ Образование “ да осъществят лични доходи., както и приемане на годишен проект на дейностите за поддръжка на личностно развиване на децата и учениците в Община Благоевград за 2022 година.

На днешното постоянно съвещание локалния парламент гласоподава „ ЗА “ превръщане на Камерна опера Благоевград от Общински културен институт в Регионален културен институт – Регионална Камерна опера Благоевград, с което се дава опция за кандидатстване за държавно финансиране.

В хода на разглеждане на преписките стана полемика по отношение на потребността от промени в Общия организационен проект.

Общинските съветниците към Общински съвет Благоевград плануват да предложат на общинска администрация цялостна смяна на Общия организационен проект

На извършеното през днешния ден постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград бяха гласувани и постановени 43 решения.

След привършване на дневния ред ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри съвещанието.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР