43 първокласници от ямболското ОУ Петко Р. Славейков“ са поставени

...
43 първокласници от ямболското ОУ Петко Р. Славейков“ са поставени
Коментари Харесай

43 първокласници от ямболско ОУ под карантина

43 първокласници от ямболското ОУ „ Петко Р. Славейков “ са сложени под 14-дневна карантина. Четирима са педагозите, дали позитивна проба за ковид, оповестява БНР.

Две паралелки първокласници ще останат по домовете си, защото са били контактни с учителки, дали позитивни проби, заяви доктор Лиляна Генчева, шеф на РЗИ в Ямбол: 

„ При епидемиологичното изследване на двете позитивни учителки от „ Петко Р. Славейков “, нашите инспектори са установили, че има 7 контактни учители. Всички те са изследвани, в това число и шефът и освен това проучване е открит третият позитивен “.

Децата сложени под карантина се следят за признаци, само че няма да бъдат тествани.

„ Тези деца, които се слагат под карантина и чиито родители работят, и са дребни, надлежно родителите имат право на болничен лист “, сподели още Генчева.

Четвъртият случай измежду педагогичен личен състав е на учителка от ОУ „ Йордан Йовков “, само че тя не е контактувала с възпитаници и не се постанова слагането на класове под карантина.

Общият брой на инфектираните в Ямболска област доближи 400, от тях 11 са в болница, 49 са на домашно лекуване, 313 са излекувани от болестта, умрелите са 27. Под карантина сега са 149 души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР