43-годишният Данаил Д., който е бил предаден на съд с

...
43-годишният Данаил Д., който е бил предаден на съд с
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьор на камион, прегазил мъртвопиян пешеходец

 43-годишният Данаил Д., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище, получи неоправдателна присъда от състав на Търговищкия областен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Наказанието отнемане от независимост за период от 2 години и 8 месеца, което е било отсрочено с изпитателен период от пет години, е за причиняване гибелта на пешеходец в пътнотранспортно произшествие с превишена скорост. Със правосъдния акт подсъдимият е лишен и право да ръководи МПС за период от 3 години.

Пътният случай станал на 29 септември 2018 година към 21 часа в търговищкото село Пробуда. Подсъдимият управлявал товарен автомобил с прикачено полуремарке. Скоростта в селото била лимитирана на 50 км в час. Данаил Д. карал със 75 км в час на къси светлини.

Пешеходецът Сюлейман А. пресичал пътното платно. 62-годишният мъж бил в положение на свръхтежка степен на алкохолно опиване – 4,15 промила алкохол в кръвта. Шофьорът на товарния автомобил блъснал пресичащия мъж. Тялото му било отхвърлено нагоре. При последвалото рухване то било прегазено от товарната комбинация.

Присъдата на Търговищкия областен съд  предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР