43-годишна жена от град Елена се нуждае от помощта ни.

...
43-годишна жена от град Елена се нуждае от помощта ни.
Коментари Харесай

Жена спешно се нуждае от животоспасяващо кръводаряване

43-годишна жена от град Елена се нуждае от помощта ни. Тя страда е диагностицирана с фоликуларен лимфом и е призната по неотложност във великотърновската болница.

Всекидневно ѝ се прелива кръв и плазма, с цел да се поддържат равнищата на хемоглобин и тромбоцити, които са доста ниски. Това пречи на стартирането на същинското лекуване на заболяването. За акцията пишат загрижени хора в обществената мрежа.

Вижте цялата история и по какъв начин можете да помогнете:

" ЗОВ ЗА ЖИВОТОСПАСЯВАЩО КРЪВОДАРЯВАНЕ ЗА МЛАДА ЖЕНА - МАЩАБНА АКЦИЯ В ПЛЕВЕН, ТЪРНОВО И РУСЕ!!!
" МАРИАНА СЛАВЧЕВА ДОНЕВА, на 43 години от гр. Елена се нуждае от положителни хора като Вас за кръводарители. В момента тя е на лекуване в УМБАЛ “ГЕОРГИ СТРАНСКИ” гр. Плевен.

В началото на месец май е диагностицирана с диагноза фоликуларен лимфом и беше призната по неотложност във великотърновската болница. Още на идващия ден беше превозена в УМБАЛ “ГЕОРГИ СТРАНСКИ” гр. Плевен в отделението по Хематология. Всекидневно и се прелива кръв и плазма, с цел да се поддържат равнищата на хемоглобин и тромбоцити, които са доста ниски. Това пречи на стартирането на същинското лекуване на заболяването.

Получи се в допълнение затруднение на обстановката с солиден маточен кръвоизлив и сега е в АГ ОНКОЛОГИЯ, УМБАЛ “ГЕОРГИ СТРАНСКИ” гр. Плевен в изчакване да се повишат индикаторите на тромбоцитите най-малко до 50-60 (за сведение от вчерашното проучване те са били единствено 20), с цел да може да се направи интервенция за премахване на матката. Изискваше се нейната характерна група 0- да се подарява единствено в Плевен, с цел да могат да натрупат тромбоцитна маса и да подхващат интервенцията.

В момента искащите да дарят кръв могат да го създадат в три кръвни центъра – гр. Плевен, гр. Велико Търново и гр. Русе, като кръводарителите би трябвало да са с целесъобразна кръвна група НУЛЕВА ОТРИЦАТЕЛНА. Но от през вчерашния ден лекарите са разширили условието към този момент за кръводарители от всички групи!

Всички благоприятни условия на кръводарители от 0-, поданици на гр. Елена и покрайнините, са изчерпани. Отзоваха се още доста хора с други кръвни групи и подариха кръвта си, с цел да можем да забележим Мариана още веднъж здрава, засмяна и по този начин безрезервно раздаваща се, както в специалността си на детски преподавател, по този начин и в множеството културни събития в града.

Благодарим на всички тях и желаем здраве на всички хора. От здравето по-ценно няма!

Близките родственици на Мариана Донева обезпечават превоз от ЕЛЕНА, В.ТЪРНОВО И Г.ОРЯХОВИЦА! Телефоните за връзка с тях са: 0877 00 94 99 и 088 6336999.

Моля, заявявайте се и разпространявайте! "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР