43-годишен българин получи инфаркт и почина по време на изкачване

...
43-годишен българин получи инфаркт и почина по време на изкачване
Коментари Харесай

Българин загина при изкачване на връх в Доломитите

43-годишен българин получи инфаркт и умря по време на нанагорнище на Мармолада в Доломитите, оповестяват италиански медии, представени от fakti.bg.

Разположената в северната област Алто Адидже Мармолада е най-високата група върхове в Доломитите и поради уникалността си е под протекция на ЮНЕСКО. Известна е като кралицата на Доломитите.

При изкачването българският екскурзиант почувствал болки в краката си и отмалялост. Помолил спътниците си да продължат без него и да го оставят да си почине.

След това седнал, с цел да си поеме малко въздух при изкачването на фератата на връх Пениа, а приятелите му траяли катеренето до самия връх. Връщайки се, те го разкрили неподвижен и опнат на земята. Групата подала незабавно сигнал за паника на алпийските избавителни служби, които изпратили хеликоптер с спешна помощ.

Лекарите стигнали с хеликоптера на квота 3200 метра, пробвайки се да реанимират българина, само че било прекомерно късно. След констатирането на гибелта му, лекарите превозили назад с хеликоптера първо един от участниците в изкачването, който изпаднал в потрес от случилото се.

Едва по-късно се върнали да вземат натрупа на нашенеца и го транспортирали в Каназей.



Снимка: https://ilcorriere.net
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР