43,4 % от производството на електроенергия в Дания през 2017

...
43,4 % от производството на електроенергия в Дания през 2017
Коментари Харесай

43,4 % от производството на електроенергия в Дания през 2017 г. е от вятърни централи


43,4 % от производството на електрическа енергия в Дания през 2017 година се дължи на вятърните електроцентрали. Постигнатите равнища са рекордни за страната. Това излиза наяве от информация на датската енергийна асоциация Dansk Energi.

По предварителни данни на датската мрежова компания Energinet, на която се базира Dansk Energi, вятърните електроцентрали в Дания са произвели за година 14700 ГВтч. Предишният връх е регистриран през 2015 година, когато с помощта на вятърните мощности производството е било от порядъка на 42 %.

Според информацията любопитен е фактът, че без значение от растежа на производството и каузи на вятърните електроцентрали в енергетиката, броят на откритите вятърни турбини е намалял с 20 % спрямо 2001 година, отбелязвана и като пикова. Използваните мощности на процедура през днешния ден са доста по-ефективни, сочат още данните. Сега, спрямо 2001 година мощностите са два пъти по-високи и доближават 5,3 ГВт.
Прогнозата е, че през 2020 година вятърната енергетика ще обезпечава 50 % от потреблението на електрическа енергия, а дружно с другите източници на зелена сила като биомаса и слънчева сила – 80 %.

https://www.danskenergi.dk/nyheder/danmark-saetter-ny-rekord-vind

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР