421 деца са ползвали услугите на Центъра за ранна интервенция

...
421 деца са ползвали услугите на Центъра за ранна интервенция
Коментари Харесай

421 деца са били на рехабилитация в Дома за медико-социални грижи във Виница

421 деца са употребили услугите на Центъра за ранна намеса и рехабилитация към Дома за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД – Варна) единствено през миналата 2022 година, оповестиха оттова за Moreto.net.

Повечето от тях са с неврологични болести, измежду които детска церебрална парализа, характерно разстройство в развиването на двигателните функционалности, хидроцефалия, микроцефалия, мозъчен инсулт. Работи се интензивно и с недоносени бебета, с цел да се избегне оформянето на патология, в резултат на преждевременното раждане и съпътстващите го проблеми.

26% от децата са се оздравели изцяло, при 70% е регистрирано доста усъвършенстване. Едва при 4% не е настъпила смяна и при нито едно дете няма утежняване на признаците.

Центърът за ранна намеса и рехабилитация е бил предпочетен от фамилии както от Варна, по този начин и от София, Бургас, Русе, Шумен, Балчик, Каварна и доста други, макар че заради рестриктивните мерки, свързани с COVID–19, настаняването в базата на ДМСГД – Варна краткотрайно бе прекратено.

От 20 февруари услугата ще бъде обновена и децата с проблеми в моториката от градове, отвън община Варна, ще бъдат настанявани с компаньон за интервала на лечебните процедури. За задачата в постройката на Дома са обособени стаи, които са напълно актуализирани и оборудвани за потребностите на дребните пациенти. Престоят, прегледите, рехабилитацията и изхранването на децата на безвъзмездни.

Рехабилитационният комплекс в ДМСГД – Варна е желан, защото разполага с съвременна инсталация и висококвалифицирани експерти – педиатри, физиотерапевт, кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, монтесори и ерго терапевти. Залага се на мултидисциплинарния метод в работата, на който се дължи и високата ефикасност на терапиите. За всяко дете се създава самостоятелен рехабилитационен проект, според от спецификата на болестта и проблемите му.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР