42% от избирателите са използвали преференцията по време на изборите

...
42% от избирателите са използвали преференцията по време на изборите
Коментари Харесай

Около 40% са изпозвали преференцията по време на евроизборите

42% от гласоподавателите са употребявали преференцията по време на изборите за Европейски парламент .Данните показа пред bTV социологът Боряна Димитрова след резултатите от изборите за Европейски парламент.

При 61.24% обработени протоколи ГЕРБ водят с 30, 77%, следвани от Българска социалистическа партия с 25, 01 %. Трети са Движение за права и свободи с 13.73%, следвани от Вътрешна македонска революционна организация с 8.06%, и " Демократична България " с 6.90 %.
 Големият победител - Борисов, огромният губещ - тактиката Нинова
Големият победител - Борисов, огромният губещ - тактиката Нинова

Социолози признават, че е мъчно да се мери готовността на българските гласоподаватели

По думите на Димитрова казусът с ниската изборна интензивност е остарял . В България интензивността на евроизборите е по-ниска, спрямо интензивността на националните.

" България се потребност от действителни изборни описи ", подчертава Димитрова и уточни, че имаме към 40-42% са действителните изборна интензивност.

По данни на " Алфа Рисърч " 31% считат, че би трябвало да се резервира статуквото , 32% са на мнение да се резервира статуквото с избрани промени. 22% показват, че би трябвало да има нов избор, до момента в който 15% не могат да преценяват.

Според Боряна Димитрова тезата на Българска социалистическа партия за нов предварителен избор не съумя да завоюва болшинство . Неправилното позициониране на Българска социалистическа партия не съумя да активизира партията и да вдигне протестна вълна.
 ГЕРБ водят с 30,77%, а Демократична България събират 6,9% от обработени 61,24% протоколи Обновена
ГЕРБ водят с 30,77%, а Демократична България събират 6,9% от обработени 61,24% протоколи

Българска социалистическа партия получават 25,01%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР