42-годишният Йордан Цветанов, сочен за извършител на жестокото престъпление срещу

...
42-годишният Йордан Цветанов, сочен за извършител на жестокото престъпление срещу
Коментари Харесай

Йордан, плиснал киселина в лицето на ясновидката Тони: Не съм го извършил! Съдът го остави в ареста

42-годишният Йордан Цветанов, апетитен за причинител на жестокото закононарушение против ясновидката Тони, остава в ареста. Неговият съмишленик - 51-годишният Веселин Вълчанов, който карал джипа от Враца до Пловдив и назад, излиза под гаранция от 1500 лв.. Това реши състав на Окръжния съд в Пловдив през днешния ден. 
Прочетете още
Припомняме, че мъжете са упрекнати, че в съучастничество са предизвикали междинна телесна щета на гледачката на карти Тари " Тони " на 16 март. Жената бе залята със сярна киселина в дома си в комплекс в ЖР " Тракия ", а апетитен за фактическия реализатор на закононарушението е Йордан Цветанов.

По време на днешното съвещание прокуратурата изиска от съда и двамата мъже да останат за непрекъснато в ареста, защото по думите ѝ доказателствата събрани досега сочат, че точно те са причинители на жестокото закононарушение. Според държавното обвиняване те могат да извършат друго закононарушение или да се укрият, в случай че бъдат пуснати с по-лека марка.

В хода на делото стана ясно, че са разпитани осем очевидци прегледани са голям брой записи от камери и са претърсени жилищата на двамата обвинени.

Прокурорът изнесе данни, от които излиза наяве, че автомобилът, с който са се придвижвали, е благосъстоятелност на Веселин Вълчанов. Движението на този автомобил е проследено от Министерство на вътрешните работи, като е станало ясно, че потегля от град Враца и влиза в Пловдив малко преди осъществяването на закононарушението.

На записите се вижда по какъв начин обвиненият Цветанов влиза в постройката на комплекса, където живее потърпевшата, а неговият съизвършител Вълчанов го чака в колата покрай постройката, изясни прокурорът.

По време на съвещанието стана ясно още, че към гледачката Тони е имало позвъняване от мобилно устройство, което е открито в автомобила на двамата мъже.

Една от свидетелките- фризьорка, работеща под постройката, в която е живяла потърпевшата, е удостоверила пред проверяващите, че е  видяла и разпознала облеклата и шапката, с които е бил облечен Цветанов. От разпита на потърпевшата излиза наяве, че причинителя се е показал с името Йордан, което съответствува с името на един от мъжете. От записи на камери се вижда, че след доста малко време причинителя излиза от постройката, добави още прокурорът.

При осъществените претърсвания са открити облеклата, с които са били облечени мъжете по време на осъществяване на закононарушението. От направената химическа експертиза е открито, че по якето и по една от маратонките на Цветанов и Вълчанов е имало следи от сярна киселина. Малко преди София двамата са спрели на бензиностанция, с цел да заредят автомобила, и там камери са снимали лицата им.

Прокурорът означи, че обвинените имат голям брой престъпни регистрации, а единият е направил закононарушението по време на условна присъда.

“И двамата нямат сегашен адрес и постоянно напущат страната. ” С тази теза държавното обвиняване означи, че двамата може да се укрият в случай че бъдат пуснати от ареста.

Припомняме, че гадателката на карти „ Таро “ Тони е с изгаряния 3-та  степен - 12% изгаряне на кожата. Възстановяването на потърпевшата съгласно медиците ще отнеме дълъг интервал.

Според юрист Гладнишки, който пази Цветанов, от събраните материали по делото не се потвърждава на 100%, че точно той е направил закононарушението. Той изиска от съда по-лека мярка, като се базира на това, че няма заплаха обвиненият да осуети следствието, в случай че бъде пуснат от ареста.

“Мога да кажа, че не съм направил сходно закононарушение. Трябва да се грижа се за фамилията си ”, добави самият обвинен Цветанов.

Защитата на Вълчанов - юрист Янков, пък добави, че това, че са идвали до Пловдив по никакъв метод не потвърждава, че Вълчанов е помагал за осъществяване на закононарушение. Затова Янков помоли за по-лека мярка.

“Нямам нищо общо с закононарушението, в което съм упрекнат. Моля за по-лека марка. ”, уточни и обвиненият Вълчанов.

Състав на Окръжният съд в Пловдив реши, че липсват безапелационни данни в съучастието на Вълчанов и го пусна под гаранция от 1500 лв.. Що се отнася обаче до Йордан Цветанов, магистратите отсъдиха, че би трябвало да остане в ареста.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР