42-годишната Винъс Уилямс доказа, че възрастта повечето пъти е просто

...
42-годишната Винъс Уилямс доказа, че възрастта повечето пъти е просто
Коментари Харесай

На крачка от първия си четвъртфинал от 2019-а: Винъс се срина срещу 84-тата в света

42-годишната Винъс Уилямс потвърди, че възрастта множеството пъти е просто единствено едно число и откри сезона с двусетова победа на WTA 250 шампионата в Окланд над сънародничката си Кейти Волинец. Това беше първи извоюван мач на сингъл за славната ветеранка от 18 месеца насам, когато преодоля откриващия кръг на Уимбълдън. Този триумф обаче като че ли по-скоро се одобри като единично събитие и малко на брой чакаха някогашната номер едно да задържи равнището си в хода на седмицата, само че самата тя нямаше никакво желание да забавя темпото.

Днес седемкратната шампионка от Шлема изигра нов първокачествен дуел и даже сервираше за класиране в своя дебютен четвъртфинал от надпреварата в Синсинати през 2019-та година, единствено че китайката Лин Жу съумя да реализира поврат и надви в едно същинско тричасово тенис представление - 3:6 6:2 7:5. По този метод международната номер 84 си обезпечи място във финалната осмица, където ще премери сили с една всред Кори Гоф и София Кенин, а Винъс ще се завърне на корта за идния Аустрелиън Оупън, в който ще се включи непосредствено в главната скица благодарение на " уайлд кард ".

Началото надалеч не беше блестящо за Винъс, която изостана с ранен пробив и въпреки незабавно да възвърне паритета, то тя позволи нова поредност от бързи неточности и азиатката излезе с брейк напред за 3:2. Оттам насетне обаче Уилямс върна лентата обратно и просто не можеше да пропусне удар, което я вкара в серия от четири поредно извоювани гейма и по този начин първият сет отиде в актива на 42-годишната състезателка.

Във втората част видяхме по какъв начин силите на американката се поизчерпаха и тя рискуваше прекалено доста в опита си да удължава разиграванията. Този опасен ход пък не ѝ донесе никакви дивиденти и Жу се възползва от големия спад на съперничката си, осъществявайки цели три пробива и напълно скоро имахме подобаващ паритет в общия резултат.

Решителният сет започва надалеч по-оптимистично за Винъс, чиито ретури постоянно профучаваха неспасяемо около китайката и устремът на тогавашната лидерка в международната класация я води до преднина от 5:3 в нейна изгода и привидно всичко наподобява предрешено. Изведнъж играта на ветеранката се срина тотално, до момента в който нейната съперничка понижи неточностите от своята ракета и не загуби повече нито гейм в срещата, с цел да осъществя един извънредно впечатляващ поврат.

NEVER. GIVE. UP.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР