42-годишна жена, намираща се под развалините на сграда след двойното

...
42-годишна жена, намираща се под развалините на сграда след двойното
Коментари Харесай

Чудо в 258-ия час: Извадиха жива 42-годишната Неслихан Калъч от развалините в Кахраманмараш - Свят

42-годишна жена, намираща се под руините на постройка след двойното земетресение в Кахраманмараш в Източна Турция беше извадена жива, заяви късно вечерта в четвъртък „ Джумхуриет “.

Турските медии разказват спасението на 42-годишната Неслихан Калъч като знамение. От първия трус на 13 февруари до изваждането на ранената жителка на града са били минали тъкмо 258 часа. След толкоз време фамилията на Неслихан и било изкопало гроб на градските гробища и чакало единствено избавителните екипи да отрият тялото и да го предадат за заравяне, написа порталът " Карар ". Спасената обитателка на жилищния комплекс " Ебрар " е майка на две деца - на 2 и на 5 години. Била новодомка в комплекса, фамилията се нанесло преди година.

Miracles can still happen even in the 258th hour after the earthquake in Turkey. Neslihan Kılıç has been rescued alive from the rubble. Let`s keep hope alive and continue to support the ongoing rescue efforts.
— Daily Turkic (@DailyTurkic)
Търсенето на оживели е трябвало да завърши и да се продължи с добиване на тленните остатъци на починалите в труса, когато екипите, работещи на една от площадките открили, че има жив човек. Установили, че ги чува и че е контактен. Самата жена си споделила името на екипа още до момента в който била под руините. " Добре, ще те извадим отсам! " - дали обещание спасителите и удържали на думата си. След тежка работа я извадили и я предали на медицински екип. Изнасянето на Неслихан Калъч беше посрещнато с бурни овации от всички работещи на площадката, както и от поданици от региона, които чакат новина за околните си. Жената беше качена на кола за спешна помощ и откарана в болничното заведение " Сютчю Имам ".

Медици от Националния медицински избавителен екип разясниха, че Калъч е в положително здравословно положение, с фрактури, само че е контактна и може да приказва.

„ Не може да се опише това възприятие, което изпитваме. Това е доста хубаво чувство. Нашата вяра за това място беше дребна. Когато се сподели, че има живо създание, ние изтичахме и направихме нужната интервенция, направихме тунел “, разазаха участници в интервенцията по изваждането на дамата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР