42-годишен жител на село Косово е задържан в полицейския арест

...
42-годишен жител на село Косово е задържан в полицейския арест
Коментари Харесай

9-годишно дете е простреляно в шуменско село

42-годишен гражданин на село Косово е арестуван в полицейския арест в Нови пазар за нанесена телесна щета на 9-годишно дете, след претършуване в жилището му служителите на реда иззели боеприпас с муниции и оръжия, заяви Агенция Фокус.

Снощи, малко след 19:30 часа, в шуменската болница за обзор е постъпило дете, придружавано от родителите си. Било с открита рана в дясната част на главата над ухото, най-вероятно от пневматично оръжие. След обзор станало ясно, че раната е повърхностна. Детето е настанено за лекуване, без заплаха за живота.

При извършените бързи дейности на чиновници на районно управление (на МВР) - Нови пазар било открито, че в региона на читалището в село Косово 42-годишен локален гражданин създал изстрел с въздушна пушка. Така предизвикал пострадване в региона на главата на момчето, което играело в региона с други деца. Незабавно е осъществено претършуване в населяваното от мъжа жилище.

Полицейските чиновници иззели въздушна пушка със сачма в нея. Намерени са още пет найлонови торбички със сачми за ловни патрони, устройство за взривяване капсул-възпламенители за ловни патрони и капсул-възпламенител. Намерени са два малокалибрени артилерийски снаряда, две найлонови торби със сиво-черно вещество с тип на барут, муниции за нарезно оръжие, 19 патрона за гладкоцевно, торбичка с капсул-възпламенител, гилзи, халосни патрони.

Районът бил отцепен. На място са пристигнали чиновници на СОБТ-Варна. Боеприпасите са конфискувани. 42-годишният мъж е арестуван в РУ- Нови пазар. Случаят е докладван в прокуратурата, работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под надзора ѝ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР