42,7‱ е средната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 към

...
42,7‱ е средната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 към
Коментари Харесай

COVID заболеваемост: Рязък скок в страната, София от днес е в жълто

42,7‱ е междинната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 към 25 юни. Това демонстрират данните от седмичната информация на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ). Ръстът на заболеваемостта за седмица към този момент е изразителен, като нарастването е с 35,13 на 100.

Към днешна дата пък индикаторът за страната е 51,2‱.

Към 25 юни, до когато са регистрираните от НЦЗПБ данни, към момента всички области в страната са в зелената зона на разпространяване на болестта, само че увеличението на заболеваемостта продължава и към днешна дата по данни на Единния информативен портал столицата е още веднъж в жълтата област, със заболеваемост от 101,3‱.

Най-ниска към 15 юни е регистрираната заболеваемост в област Кърджали – 7‱. Към днешна дата обаче индикаторът в региона е 11, 82‱, а в страната няма нито една друга област с индикатор под 20‱.

Смъртността обаче към момента продължава наклонността на спад, като към 25 юни междинната за страната 14-дневна смъртност е 0,7‱, а към днешна дата – 0,6‱. Стойността е равна на най-ниската смъртност, регистрирана сред предходните две Коронавирус талази в края на юли и началото на август 2021 година

С най-висока смъртност към днешна дата по данни на Единния информативен портал е област Бургас, където е регистриран индикатор от 4,88‱. Единствената друга област със смъртност над 1‱ е Хасково (1,34‱).

14 са областите без смъртен случай, обвързван с COVID-19, през последните две седмици. Това са Благоевград, Видин, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Плевен, Разград, Сливен, Смолян, Търговище, Шумен и Ямбол.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР