418 повиквания е имала Спешна помощ в София през деня

...
418 повиквания е имала Спешна помощ в София през деня
Коментари Харесай

Сунгарска се разплака в студиото: Лекарите страдат за всеки изгубен пациент, изнемогват |

418 повиквания е имала Спешна помощ в София денем през вчерашния ден, половината от тях за Ковид. Хоспитализациите са едвам 16. 

Това съобщи представителят на Центъра за незабавна здравна помощ - София Катя Сунгарска по Българска национална телевизия. За да се изпълнят тези адреси, една кола за спешна помощ би трябвало за 1 час да извърши 3 и половина адреса, което е изцяло невероятно. След всеки подобен адрес колата за спешна помощ би трябвало да се прибере в Спешна помощ, с цел да се дезинфекцира, което трае към час ", изясни тя. 

Цяло лято експертите обясняваха, че ни чака тежък есенен сезон и никой не се съобрази с това. Колективната безнаказаност в този момент ще я платим и я плащаме самостоятелно, сподели още Сунгарска.

Хората би трябвало да схванат, че ходенето на нощни заведения, заведения за хранене и купони може да поизчака, и всеки да носи отговорност за това, което се случва. Не непрестанно да се търсят отговорни - лекарите, колите за спешна помощ, политиците... - не, всички сме отговорни, съобщи тя. 

Сунгарска прикани хората да спрат да викат Бърза помощ, като дават погрешни данни за положението на пациента, с цел да си обезпечат домашно посещаване от доктор. 

Много е ужасно да видиш доктор да страда за загубен живот на пациент. Страшно е, тъй като страдат безмълвно, а в очите им се чете цялата болка на земята, съобщи Катя Сунгарска и се разплака в студиото. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР