41 турски граждани са евакуирани от Република Южна Африка, след

...
41 турски граждани са евакуирани от Република Южна Африка, след
Коментари Харесай

Заради новия щам на COVID-19: Евакуираха турски граждани от Южна Африка

41 турски жители са евакуирани от Република Южна Африка, откакто Турция вкара възбрана за пътувания от пет южноафрикански страни поради открития там нов вид на ковид - Омикрон, заяви турският ефирен канал НТВ.
Отговорен представител на самолетната компания е показал, че 41 турски жители, които са поискали да се върнат в родината си, са били евакуирани с полет нощес в 20.30 часа турско време от интернационалното летище в Йоханесбург до Истанбул.
Тези лица ще бъдат сложени под 14-дневна карантина тук-там, избрани от валийствата, без значение от това дали са имунизирани против ковид или са прекарали заболяването през последните 180 дни.
Карантината може да бъде прекъсната при отрицателен резултат от PCR-тест, изработен на десетния ден от началото й.
По-рано през вчерашния ден в известие на турското посолство в Претория в Туитър е било посочено, че проведеният полет на "Търкиш еърлайнс " ще бъде последният от Южна Африка до Турция до ново разпореждане.
Властите вкараха от 27 ноември възбрана за пътувания до Турция от Ботсвана, Република Южна Африка, Мозамбик, Намибия и Зимбабве поради открития в тези страни нов вид на ковид.
Министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа съобщи нощес, че новият вид на ковид /Омикрон/ не е регистриран до момента в Турция. Той уточни, че най-разпространеният сега там вид на ковид е Делта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР