41 полицаи пострадаха, а 145 души бяха арестувани след атаки

...
41 полицаи пострадаха, а 145 души бяха арестувани след атаки
Коментари Харесай

Неуспешната интеграция ли е причината за безредиците в Берлин на Нова година?


41 служители на реда пострадаха, а 145 души бяха задържани след офанзиви против чиновници на реда в Берлин в новогодишната нощ. Какви са аргументите за насилието?

41 служители на реда пострадаха, а 145 души бяха задържани след атаки срещу чиновници на реда в новогодишната нощ в Берлин. 

Политическият спор за аргументите, довели до насилието, продължава да набира инерция. Чуват се изказвания, че зад случилото се стои несполучлива интеграционна политика. Полицейският синдикат призова за кръгла маса с присъединяване на политици и експерти в сферата, както и за нови подходи към приобщаването на чужденците. " Имаме потребност от този спор неотложно, както и от резултати, ясни концепции и проект за осъществяване ", съобщи ръководителят на синдиката Йохен Копелке.

Заподозрените са от 18 страни

В нощта на Нова година дежурни служители на реда и пожарникари бяха нападнати в разнообразни градове, включително с фойерверки и празнични ракети. Все още не е известно какъв брой от пострадалите не са в положение да работят. Властите оповестиха, че един от служителите на реда, получили тежки изгаряния, към този момент е бил изписан от болничното заведение.
Редакцията предлага
Полицията е арестувала 145 души по отношение на безредиците. За първи път се дава информация и за произхода на хипотетичните причинители. Задържаните са от 18 разнообразни националности. Болшинството от тях - 45 лица - са германци. Има 27 задържани афганистанци и 21 сирийци. 

Шпан заприказва за " несполучлива интеграция "

Заместник-председателят на парламентарната група на ХДС/ХСС Йенс Шпан счита, че несполучливата интеграционна политика е съдействала за ескалацията. " Става въпрос най-много за нерегулирана миграция, несполучлива интеграция и липса на почитание към страната, а не толкоз за фойерверки ", сподели Шпан пред t-online.

Социалният психолог Улрих Вагнер изяснява, че има разнообразни аргументи за следеното принуждение в нощта на Нова година в. При обвинените с задграничен генезис едно от вероятните пояснения е, че интеграцията и присъединяване им в обществото не са сполучливо осъществени. Алкохолът също играе роля, както и престъпването на границата сред веселието и експанзията, показва още специалистът от Марбургския университет. То води до тази композиция от  " нахлуване и насмешка " към държавните чиновници.

В същото време Вагнер отбелязва съществуването на цялостна наклонност за спад на насилието. Въпреки това някои негови проявления - като експанзията към Нова година против служителите на реда и пожарникари - се усилват.

Банализирането на експанзията е огромен проблем

Психологът и публицист Ахмад Мансур счита, че става въпрос и за културата на доста от младите. Заподозрените са хора, които са желали да показват и изживеят своята неустрашимост по подобен метод, че са били подготвени да употребяват принуждение, разяснява той. " Това е чиста жадност за принуждение ", означи Мансур. " Свързано е и с патриархалните структури, които водят до това, че тези хора възприемат нашата правова страна, нашата полиция, нашите обществени служби като нещо едва, което може да бъде атакувано. "

Властите в берлинския квартал Нойкьолн предизвестяват, че в сходни региони имат редица обществени проблеми. Един от тях - доста деца и младежи израстват в среда, в която стават очевидци или жертва на домашно принуждение.

Пълномощничката на федералното държавно управление по интеграцията Рим Алабали-Радован предизвестява: " Трябва да съдим причинителите въз основа на техните каузи, а не въз основа на хипотетичния им генезис, както вършат някои в този момент. "  
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР