41-годишният Васил П. е с мярка за неотклонение Задържане под

...
41-годишният Васил П. е с мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

"Задържане под стража" за телефонен измамник

41-годишният Васил П. е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, откакто състав на Варненския областен съд е почел настояването на Районната прокуратура.

Той е притеглен като обвинен за машинация, осъществена наново – закононарушение по член 210, алинея 1, т. 4, по отношение на член 209, алинея 1, по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс. Съучастникът му – 30-годишният Мартин Д., е под домакински арест, с определение на Варненския областен съд от през вчерашния ден, 4 март, откакто е бил притеглен като обвинен за машинация по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 27 февруари тази година стара жена от Варна е въведена в подвеждане, че оказва помощ на полицията да задържи рискови телефонни измамници. На мястото, където излъганата изхвърлила поисканите 3700 лв. от привиден полицейски контрольор, се появил 64-годишният Йордан Й., който взел сумата.

Чрез Васил, който работил като муле, двамата били открити. Мъжете се намирали в Румъния, откъдето ръководели измамата. След като влезнали в страната през Дунав мост – Русе, Васил и Мартин били арестувани и конвоирани до Варна.

За Йордан Й. Районната прокуратура във Варна също внесла искане за установяване мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Съдът обаче не е почел настояването на обвиняването и му взел най-леката мярка за неотклонение – подписка. Срещу определението на Варненския областен съд е импортиран митинг от Районната прокуратура, който ще се прегледа на следващия ден в Окръжния съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР