41-годишният пожарникар от Неапол Фабио Мареска ще ръководи втората среща

...
41-годишният пожарникар от Неапол Фабио Мареска ще ръководи втората среща
Коментари Харесай

Пожарникар ще ръководи втория мач на България в Лигата на нациите

41-годишният пожарникар от Неапол Фабио Мареска ще управлява втората среща на българския народен тим по футбол в шампионата Лига на Нациите против Грузия. Мачът от група С4 на шампионата на УЕФА за национални тимове ще се състои на 5-и юни (неделя) от 21.45 часа на стадион "Лудогорец Арена " в Разград. Нашите започват през днешния ден от 19.00 часа против Република Северна Македония.

Помощници на Мареска в неделя ще бъдат Джовани Бачини и Марко Бресме, а четвърти арбитър е Франческо Фурньо.

Съдийски наблюдаващ е Андреас Шлухтер от Швейцария, а пратеник на УЕФА Феликс Григоре от Румъния.

Мареска е интернационален арбитър от 2020-а година, хваща безусловно последния трен при приемането на значката на ФИФА.

Съдия е от 1997-а година, като стартира да управлява мачове на най-ниско равнище в родния си град. От 2016-а година е в ранглистата на Серия А. Името му ще остане в историята на футбола на Апенините с обстоятелството, че става първият арбитър, отсъдил дузпа в Серия А посредством потреблението на системата ВАР (видеоповторение в помощ на арбитрите) в мача Ювентус – Каляри (3:0) в Торино.

Дебютът му на интернационалната сцена е на 6-и септември 2020-а година, когато управлява мача сред националните тимове на Република Ирландия и Финландия, приключил 0:1.

От 2016-а до 2019-а година печели три следващи влиятелни награди в Италия. През 2016-а година е отличен за най-хубав дебютант на най-високо равнище. През 2019-а година е най-прогресиращ, а през 2019-а година е номер 1 в Италия и оставя зад себе си арбитри като Даниеле Довери, Масимилиано Ирати, Давиде Маса, Паоло Валери.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР