41-годишният мъж, който е с коронавирус във Варна, е известен

...
41-годишният мъж, който е с коронавирус във Варна, е известен
Коментари Харесай

Заразеният с коронавирус варненец е известен диджей

 41-годишният мъж, който е с ковид във Варна, е прочут диджей. Има участия в разнообразни баровски заведения в цялата страна, оповестява БЛИЦ.

Мъжът е бил наследник на известен от предишното футболист, който е умрял преди време.  От страницата му във Facebook излиза наяве, че е трябвало да има участия от 11 до 28 март, само че ги е отменил. 

Ден по-рано е трябвало да взе участие и в известно варненско заведение, само че и това е отказар, като е написал, че повода е епидемията от ковид в страната.  Той е бил в Барселона, където е канен като посетител на сватбата на българката Мариела, която е сключвала брак с испанец на 7 март. Българинът е трябвало да бъде там и като диджей.

След това е отпътувал до Милано, а оттова до Бергамо. Медията разполага със фотоси, които не разгласява по морални съображения. На една от фотосите, оповестена в инстаграм, се вижда, че се е снимал в самолета за Бергамо. На нея той е с маска.  Под фотографията негови другари разясняват за какво отива в такава рискова зона, а изпод той е дал отговор - няма по какъв начин, би трябвало да се работи, ходя на женитба. 

На друга от фотосите се вижда по какъв начин към този момент е на тържеството с чаша в ръка, а на трети кадър като диджей пуска музиката. Източници на БЛИЦ измежду неговите другари обясниха, че е летял с нискотарифна компания и е избрал маршрута София - Бергамо - Барселона, тъй като му било по-изгодно.  Други негови другари, които го познават настояват, че е виновен човек, само че е допустимо да е подценил обстановката.

След изключителното съвещание на управляващите във Варна шефката на РЗИ в града Дочка Михайлова разяснява, че е бил контактен с 21 лица, 11 от тях са били в самолета, с който е кацнал в София, измежду тях е таксиметровият водач, който го е откарал. Нито едно от тях не е от фамилията му, защото живее самичък.

Останалите хора, които са изолирани, са лекари и кондуктор.  Моментално, откакто е дошъл, още сутринта е отишъл и е обяснил, че не се усеща добре и има съмнения, че е инфектиран от ковид.  От спешния щаб във Варна оповестиха, че ще бъдат взети всички благодаря, с цел да се ограничи разпространяването във вируса и контактните лица на локално равнище ще бъдат изолирани под карантина.  Сред ограниченията е слагането на стикер на входа на всяко жилище, в което има подложен под карантина. " Всеки един би трябвало да е виновен – приказвам за съседите, да подават информация, в случай че някой не съблюдава карантината “, уточни кметът Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР