41-годишен водач е заловен под въздействието на наркотични вещества на

...
41-годишен водач е заловен под въздействието на наркотични вещества на
Коментари Харесай

Куриози в Пловдив: Дрогиран член на СИК, роднини в една комисия и неграмотен председател

41-годишен лидер е хванат под въздействието на наркотични субстанции на обяд в пловдивското село Калояново, оповестиха от ОД на МВР-Пловдив. Оказа се че мъжът е член на СИК в региона.

Полицейски патрул го е спрял за рутинна инспекция. Полицаите са създали полеви тест, който е дал позитивна проба.

Мъжът е отведен в районното ръководство в Хисаря, където е открито, че е член на СИК в пловдивското село.

Красимир Даскалов е освободен от секционната комисия, която е траяла работата си в понижен състав. В решението на 17 РИК написа, че преди този момент той е напуснал СИК-а заради неспособност да продължи присъединяване си.

В понижен състав работи и секционна комисия в село Скутаре в община Марица . Причината е, че майка и щерка се оказаха дружно в състава на СИК, като едната от тях е била и ръководител на СИК-а. Решено е дъщерята да бъде освободена.

Сутринта при старта на изборния ден ръководител на секционна изборна комисия в Пловдив беше заменен, откакто се оказа, че не може да чете и написа. Куриозният случай е бил в една от комисиите в квартал " Столипиново " в регион " Източен ".

Избирателната интензивност в 16-и многомандатен изборен регион (МИР) Пловдив-град към 16:00 часа е 26,38 на 100.  Най-висока е интензивността в регион " Централен " - 29,95 %, а най-ниска е в регион " Източен " - 17,33 на 100, заяви ръководителят на 16-а РИК Калоян Сухоруков.

За съпоставяне изборната интензивност към същия час на изборите от 2 октомври предходната година бе 25,17 на 100. Отново най-висока интензивността е била в регион " Централен " - 29,23 %, а най-ниска - в " Източен " - 15,94 на 100.

Общият брой на гласоподавателите в град Пловдив според описите за секционните изборни комисии е 302 226. Най-много са гласоподавателите в регион " Южен " - 67 473, а минимум - в " Западен " - 32 890. Избирателните секции в община Пловдив са 471. От тях три са с преносима изборна кутия за хора с трайни увреждания и девет, формирани в лечебни заведения и места за отнемане от независимост. Общо 115 гласоподаватели ще гласоподават в трите преносими изборни секции, 211 - в лечебните заведения, а в двете изборни секции в пандиза и ареста право да гласоподават имат 153 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР