41-годишен мъж беше осъден за закани с убийство, отправени към

...
41-годишен мъж беше осъден за закани с убийство, отправени към
Коментари Харесай

Изпитателен срок вместо затвор за психар, заплашил бившата си жена, че ще я залее с киселина и изхвърли в кладенец

41-годишен мъж беше наказан за закани с ликвидиране, отправени към негова някогашна жена и нейни близки. Варненският областен съд призна подсъдимия за отговорен по повдигнато по отношение на него обвиняване за закононарушение срещу личността по чл.144, алинея 3 от Наказателния кодекс - за отправяне на закана с ликвидиране към жена, с която имал общо дете и живял на брачен начала, както и към нейни близки познати. Деянието е осъществено в условия на продължавано закононарушение, в интервала от 23 май до 27 август 2020 година, оповестиха от пресслужбата на съда.

В единия от случаите през месец май, подсъдимият проникнал на разсъмване през терасата в населяваното от потърпевшата жилище, като почнал да удря и заплашва с крясъци фамилни познати на някогашната му жена, отседнали в дома й по нейна покана, защото се страхувала за остава сама с детето. Събудена от шума тя също влезнала в стаята, където била пресрещната с боричкане от подсъдимия и със закани за заливане с киселина и мятане в бунар. Пострадалата съумяла да избяга и да се заключи в детската стая, откъдето позвънила на тел.112.  Насилникът напуснал къщата, само че по-късно още веднъж се върнал, като ритайки входната врата, траял да се заканва със разпра по отношение на някогашната си жена и нейните близки.

В другия случай от 27 август 2020 година, подсъдимият отправил посредством телефонни позвънявания  заплахи към досегашната си партньорка, с което възбудил състоятелен боязън у нея от реализирането на заканите.

 41-годишният мъж е неосъждан до момента. На подсъдимия бяха избрани обособени санкции за всяко от съответните действия по отношение на тримата потърпевши, като съдът наложи той да изтърпи най-тежкото от тях - наказване от една година отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с три години изпитателен период.

Присъдата на Районен съд – Варна предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР