41 049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични вещества, откриха митническите служители ...

41 049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични вещества, откриха митническите служители

Намериха над 40 000 таблетки, съдържащи наркотични вещества на ``Капитан Андреево`` - 112

41 049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични субстанции, откриха митническите чиновници на " Капитан Андреево ".

На 24 септември на пункта дошъл лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували водач и двамата му спътници - всички българи. 

Пътниците заявили, че придвижват кашони с бобини с прежда. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която е открито, че кашоните са цялостни със 72 макари (бобини) с прежда/конци, навити на пластмасови шпули.При последвалия физически надзор в 48 бобини с прежда са открити укрити блистери на 6 типа медикаменти, съдържащи упойващи и психотропни субстанции. Блистерите били увити върху шпулите под конците и единственият метод да се доближи до тях бил посредством разсичане на влакната.

На единия от пасажерите е повдигнато обвиняване.Медикаменти като арестуваните се оферират и легално, само че са под специфичен надзор, оповестяват от Агенция " Митници ". Правят се опити да се трафикират за да бъдат осъществени на черния пазар в Европейския съюз. Това е най-големият случай с този вид медикаменти, оголен от митническите чиновници на " Капитан Андреево " през 2022 година
Източник: offnews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg