406 млн. лв. ще бъдат дадени за изграждане на ВиК

...
406 млн. лв. ще бъдат дадени за изграждане на ВиК
Коментари Харесай

406 млн. лв. дава държавата за изграждане на ВиК и пътища

406 млн. лева ще бъдат дадени за създаване на ВиК и пътна инфраструктура. Списъкът с общинските планове, за които страната ще отпусне средства, най-сетне е подготвен и е признат от служебното държавно управление на съвещанието му през днешния ден. 

Това стана ясно от изявлението на районния министър Иван Шишков след съвещанието. Тези планове се подготвяха и от предходното държавно управление, само че служебният кабинет откри нередности и за това дружно с Националното съдружие на общините в България районното министерство изготви нови критерии за включване на планове в листата.

Всяка община има право единствено на един план, като той би трябвало да има подготвена документи и позволение за градеж.

Изключение се прави единствено за Карлово поради наводненията, където ще бъдат финансирани два плана - за общинска пътна мрежа и ВиК инфраструктура, която е под нея. 

За ВиК планове се отделят 126 млн. лева, за 54 общински пътища - 233 млн., а за 35 обекта от  уличната мрежа - 47 млн. лева Държавата ще финансира 50% от цената на плановете, като половината ще се провиснал при сключването на договорите,  а останалата част - в края на годината, когато осъществяването им би трябвало да е готово, посочи Шишков. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР