400-те заслона по автобусните спирки в Пловдив от снощи се

...
400-те заслона по автобусните спирки в Пловдив от снощи се
Коментари Харесай

Дезинфекцират 400 автобусни спирки в Пловдив

400-те заслона по автобусните спирки в Пловдив от нощес се обработват с новаторски немски артикул за дълготрайна стерилизация, оповестиха от Общината.

„ Това освен ще обезпечи по-добра отбрана против микроорганизми и вируси, в това число COVID-19, само че и ще спести средства на общината “, разяснява шефът на Оперативна програма „ Чистота “ Димитър Георгиев.

Той подсети, че от началото на пандемията от ковид при започване на март досега чиновници на общинското дружество ежедневно дезинфекцират всички заслони по спирките. Изразходват се средства за препарати, превоз и ексклузивен труд.

Дезинфекцията с новия артикул на всички заслони по пловдивските спирки ще коства 2400 лева за година. Тя ще се извърши от пловдивска компания, извънреден представител за България на немска компания, която е измежду водещите в развиването и приложението на нанотехнологиите. При обработката на заслоните участва и чиновник на „ Чистота “.

Според производителите препаратът е неповторим поради своето деяние и продължителност в продължение на една година. Микроорганизмите се отстраняват по чисто машинален метод, което го прави безусловно безопасен, като той не се изпарява, няма усет, цвят, аромат и надлежно не предизвиква алергии. Покритието съставлява доста тъничък пласт, незабележим за човешкото око, на който израстват милиони кристали с позитивно заредени остриета. Те притеглят негативно заредените мембрани на микроорганизмите, пронизват ги и по този метод ги отстраняват. Дълготрайността е резултат от твърдостта на покритието, което не се въздейства от околната среда и може да бъде отстранено само посредством абразив.

Очаква се до края на годината да бъдат дезинфекцирани всички заслони. Това ще става късно вечер, откакто завърши работното време на градските рейсове. Необходими са няколко часа, с цел да се реализира мечтаният резултат върху третираните повърхности, изясни шефът на „ Чистота “ Димитър Георгиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР