400 мъже избягаха от затвора Айн Зара край либийската столица

...
400 мъже избягаха от затвора Айн Зара край либийската столица
Коментари Харесай

400 убийци избягаха от затвор в Либия

400 мъже избягаха от пандиза Айн Зара край либийската столица Триполи след въоръжени конфликти сред враждуващи групировки в региона, оповестява BBC. По време на боевете пандизчиите съумели да отворят вратите и избягали, а надзирателите не се намесили от боязън за живота си.

Повечето от бегълците са поддръжници на някогашния либийски водач Муамар Кадафи и са наказани за убийства по време на протестите против държавното управление му през 2011 година  Либия Триполи спор

В последните дни въоръжени групи водят боеве в южното предградие на Триполи, като убитите са минимум 40, а ранените – над 100 души, множеството от които цивилни.

Междувременно на испанския остров Майорка полицията простреля либиец, въоръжен с нож, който нападнал двама немски туристи. По информация на полицията случаят е станал тази нощ в бар на плажа, а туристите не са потърпевши съществено. Впоследствие мъжът почнал да крещи на арабски, когато му било казано да съобщи ножа, и опитал да нападне и служителите на реда, само че бил прострелян в крайници.

До момента управляващите изключват версията за тероризъм.

 Либия Триполи спор
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР