400 кг. насипен тютюн без акцизен бандерол, незаконно добита дървесина,

...
400 кг. насипен тютюн без акцизен бандерол, незаконно добита дървесина,
Коментари Харесай

Масова спецкация в Ловешко завърши с куп арести

400 кг. насипен тютюн без акцизен бандерол, нелегално добита дървесина, пушка и наркотични субстанции са конфискувани при профилирана интервенция ориентирана против битовата престъпност, на територията на област Ловеч.

Операцията е стартирала в 06.00 ч. на 18 август и е траяла до 18.00 ч.

Полицейските дейности са осъществени под управлението на Окръжна прокуратура Ловеч и обгръщат територията на градовете Ловеч и Троян и селата Радювене, Скобелево, Лисец, Баховица, Врабево, Шипково и луковитското село Ълен. В интервенцията са взели участие към 80 чиновници от ОД МВР-Ловеч и 20 служители на реда от Зонално жандармерийско ръководство - Плевен.

Полицейските чиновници са проверели общо 643 МПС и 843 лица. Съставили са 51 акта, 184 санкции с фиш, връчили са 3 електронни фиша, открили са 1 лице оповестено за общодържавно търсене, провели са беседи с 9 лица от престъпния контингент и са образували досъдебни производства:

- 3 досъдебно произвеждане за владеене на наркотични субстанции по чл.354а, ал.1 от Наказателен кодекс /общо 35,4 грама бруто тегло метамфетамин и 12,2 грама бруто тегло канабис на територията обслужвана от районно управление (на МВР) Ловеч и канабис конфискуван от чиновници на районно управление (на МВР) Троян/

- Досъдебно произвеждане по чл.339 ал.1 от Наказателен кодекс

- Досъдебно произвеждане по чл.343в ал.3 от Наказателен кодекс

- Досъдебно произвеждане по чл.234 от Наказателен кодекс за държане на акцизни артикули без бандерол /иззети на територията на районно управление (на МВР) Луковит са 348.65кг.нарязан тютюн опакован в 35 полиетиленови торби и 69.10кг. тютюнева листна маса, както и машина за нарязване на тютюн/.

Задържани при вчерашната огромна интервенция, с полицейска мярка за период до 24 часа, в поделенията на ОД МВР-Ловеч са общо 12 лица, като на едно от тях е повдигнато обвиняване и с прокурорско разпореждане му е наложена мярка задържане за период от 72 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР