400-фунтов скат, уловен в Лонг Айлънд Саунд при „сравнително рядко“ наблюдение

...
Служителите на отдела за риба и дива природа в Кънектикът
Коментари Харесай

Служителите на отдела за риба и дива природа в Кънектикът се натъкнаха на „сравнително рядко“ наблюдение в Лонг Айлънд Саунд тази седмица: масивен скат с дължина почти колкото Травис Келси, тесният край на Канзас Сити Чийфс и слуховият приятел на Тейлър Суифт.

Длъжностни лица казаха в четвъртък, че екип за изследване е бил в звука - който разделя Лонг Айлънд в Ню Йорк и Кънектикът - предишния ден, когато се натъкнали на морското създание. Беше "огромен" грубоопашат скат, казаха те, тежащ около 400 паунда. Беше повече от пет фута широк и над шест фута дълъг, добавиха те - последният от които е само на няколко инча по-малко от шест фута и пет футболист на Канзас Сити, който прави собствените си заглавия през последните дни, след като Суифт присъства на едно от неговите игри.

„Тези нежни гиганти се срещат по крайбрежието на Атлантическия океан от Нова Англия до Флорида, но са сравнително редки в Лонг Айлънд Саунд“, каза Connecticut Fish and Wildlife във Facebook.

cobia, „силен, агресивен хищник“, според Националната администрация за океаните и атмосферата, който често се бърка с акули, но яде риба, калмари и ракообразни. Тези риби могат да нараснат до повече от шест фута дължина и 150 паунда, казаха служители от Кънектикът, и макар да са разпръснати из Атлантическия океан, те "исторически са били най-разпространени на юг от залива Чесапийк."

"Въпреки това , тъй като изменението на климата доведе до затопляне на водите на Нова Англия, този вид стана все по-чест посетител на Лонг Айлънд Саунд“, казаха служители. „Проучването на Long Island Sound Trawl е един от основните инструменти... за документиране на „новото нормално“, което бързо се създава точно тук, в [Кънектикът] от изменението на климата.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР