40% от държавната администрация е ваксинирана срещу коронавирус. Спазваме мерките, ...

40% от държавната администрация е ваксинирана срещу коронавирус. Спазваме мерките,

4 от 10 чиновници са ваксинирани срещу коронавирус, твърди икономическият министър

40% от държавната управа е имунизирана против ковид . Спазваме ограниченията , каквито и да са те, с цел да тръгне стопанската система . Част от инфлационния напън е обвързван точно с пандемичната рецесия . Това съобщи служебният министър на стопанската система Даниела Везиева.

Имаме над 3% инфлация – производството не смогва да дава отговор на потребителския интерес, надлежно самото произвеждане се забавя и идва инфлацията. България няма доста принадлежности за отговор, тъй като сме и във валутен ръб , напомни Везиева. Лятото изпитахме комфорта на икономическия напредък и в този момент този пик на КОВИД ни върна обратно , добави тя.
 Защо антителата не се  одобряват  за доказателство за имунитет? Защо антителата не се одобряват за доказателство за имунитет?
" Представете си, че Вие и аз имаме еднакви равнища на антителата. Това посочва , че и двамата имаме някакъв имунитет. Но не и какъв е той -...

Надявам се в края на годината да приключим с този тежък срок , само че ние все сме страна , която не се приготвя за преход. Като си приказваме за вина , дано се замислим каква е нашата персонална вина на работното място, сподели икономическият министър пред Българска национална телевизия .

Много от значение за инвеститора е бизнес средата да бъде чиста, акцентира Везиева.

Що се отнася до ББР, Везиева увери, че са отворени няколко стратегии към малкия и междинен бизнес (за кредити до 3 млн. лева) поради КОВИД и има положителни управнически практики. Нещата почват да се случват по верния метод що се отнася до ръководството , сподели министърът.

Източник: actualno.com