40% от българите вярват, че съществува тайно общество (илюминати), което

...
40% от българите вярват, че съществува тайно общество (илюминати), което
Коментари Харесай

Българите вярват, че ни управляват илюминати, че рептилите са сред нас и че Ванга е пророчица

40% от българите имат вяра, че съществува скрито общество (илюминати), което ръководи света, а три четвърти от хората у нас (75%) са уверени, че петричката гадателка Ванга е същинска пророчица.

Това демонстрират данните от изследване на Изследователски център „ Тренд “, финансирано от вестник „ 24 часа “ сред 1004 души над 18 години.

29% от българите имат вяра в съществуването на извънземни, а 14%, че извънземни живеят измежду хората, евентуално под формата на рептили.

19% пък са на мнение, че хората са установявали контакт с извънземни, само че че това съзнателно се пази в загадка.

Данните записват високи равнища на религия във връзка с въпроси свързани с свръхестествени качества на хора.

75% от българите имат вяра в пророческите качества на Ванга. Тук любопитното е, че резултатите не варират изключително съгласно възрастта. Прави усещане, че даже и най-младите интервюирани от възрастова група (18-29 г.) в огромната си част (63%) считат петричката гадателка за прероден Нострадамус.



Според  63% от хората у нас измежду нас живеят и хора със свръхестествени качества, а още повече са тези, които са уверени, че има и гадатели.

Малко повече от половината българи считат, че има хора, които могат да лекуват със свръхестествени качества. Повече българи имат вяра в вълшебства (45%), в сравнение с тези, които не имат вяра (43%).

В изследването бяха тествани и разнообразни международни конспирации. 40% от българите имат вяра в съществуването на скрито общество, което ръководи света, т.нар илюминати.

Тук любопитното е че даже малко под половината от хората с висше обучение споделят това виждане.

От Тренд са тествали и настройките по повод и на друга интрига, а точно дали има изкуствено основаване на заболявания за продажба на нови медикаменти – 66% показват, че имат вяра в това.

По отношение на въпросите свързани с Кемтрейлс и ХААРП, данните демонстрират високи дялове на непознаване на тематиката – над 50%. Видно е че за българите тези въпроси са по-далечни и нямат построено мнение в тази посока.

33% е делът на хората, които имат вяра в прераждането на човек, като при дамите процентът е по-висок (40%) спрямо този на мъжете (25%).

36% показват, че имат вяра в съществуването на парадайса и пъкъла. Данните демонстрират, че живеещите в дребните обитаеми места и селата са по-склонни да имат вяра в това за сметка на живеещите в столицата. Тук едно от вероятните пояснения е по-високата степен на набожност в дребните обитаеми места.

35% от българите признават, че са посещавали гадател(ка) / ясновидец / ясновидка / ходжа. Впечатление прави, че в селата и дребните обитаеми места тази процедура е по-разпространена за разлика от столицата.

73% от българите показват, че чукат на дърво против злощастие / неволя, до момента в който 24% не го вършат. 12% показват, че хвърлят сол за шанс, до момента в който 84% не го вършат. Тук, несъмнено, за сметка на чукането на дърво, процентът е по-нисък и предвид на невъзможността постоянно да имаш сол на разположение. Относно носенето на червен конец срещу уроки и неприятен шанс, 35% от българите показват, че носят червен конец, като данните демонстрират също, че делът на дамите (49%) е доста по-висок по отношение на този на мъжете (21%), които го вършат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР