40 лева помощ на хотелиерите ще се изплаща само за

...
40 лева помощ на хотелиерите ще се изплаща само за
Коментари Харесай

Държавата дава 40 лв. на хотелиерите само ако украинците са подали заявление за бежански статут

40 лв. помощ на хотелиерите ще се изплаща единствено за украински жители, подали заявление за бежански статут. Това значимо конкретизиране е направено в информацията, оповестена на страницата на Министерския съвет. Останалите украински жители, които обитават тук с опцията, която им дава страната ни за престой от 90 дни, няма да имат право на подкрепяне, оповестява БНР.

Малък е броят на украинските жители, поискали от Държавната организация за бежанците регистрация за филантропичен статут и интернационална протекция.

Повечето от пристигналите тук, главно дами и деца, се възползват от правото си на 90-дневно престояване в страната. За тях обаче страната няма да изплаща 40 лв. помощ на хотелиерите, изяснява зам.-областният шеф на Бургас Пламен Янев:

„ Към момента информацията ми за работния вид по отношение на тези помощи от 40 лв. е, че ще имат право тези украински жители, които изискат статут за протекция през Агенцията за бежанците - т.е. тези, които получат филантропичен статут за интернационална протекция. Останалите, които не изискат подобен статут, все още се водят туристи и за тях моята информация е, че не е измислена скица за подкрепяне “.

Предстои организацията за регистрацията и статута на украинските жители да бъде изменена, разяснява ръководителят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров. Как и по кое време ще стане това обаче, на този стадий не е ясно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР