40-годишният Майкъл Коул от Крайстчърч остана без ръка, след като

...
40-годишният Майкъл Коул от Крайстчърч остана без ръка, след като
Коментари Харесай

Шок! Кученце ухапа стопанина си, поставиха му грешна диагноза и му ампутираха ръката

40-годишният Майкъл Коул от Крайстчърч остана без ръка, откакто бе ухапан от личното си кученце. През дребната рана в кръвта на мъжа попаднала зараза, която предизвикала инфекциозен развой. Лекарите не му оказали своевременна помощ и на идващия ден се наложило крайникът да бъде ампутиран, с цел да се предотврати най-лошото. Домашният любим на семейство Коул – златист ретривър с името Харли – без да желае ухапало своя притежател, пробвайки се да си похапне от неговата паница. Раната, в началото не провокира никакви терзания, се обадила на идващото утро след случката. Майкъл се събудил с тресчица, а дясната му ръка била подпухнала.

Съпругата му Фиона позвънила в Националната работа по опазване на здравето, само че лекарите отказали да посещават болния, а се лимитирали с консултация по телефона. По-късно в дома на Коул пристигнала здравна сестра. Поставяйки погрешна диагноза, вместо антибиотици, тя му дала таблетки срещу повръщане.

Междувременно, положението на Майкъл се влошавало. В последна сметка, Фиона извикала спешна помощ. Пристигналите на място медици установили, че в организма на брачна половинка ѝ стремглаво се развива инфекциозен развой, провокиран от попадналата в кръвта зараза. Майкъл неотложно бил приет в болница, само че обстановката към този момент била излязла отвън надзор.

За да не се допусне скръбен излаз вследствие на бъдещо разпространяване на сепсиса, лекарите решили да ампутират ухапаният крак. След интервенцията Майкъл прекарал в болничното заведение две седмици. През цялото време той е бил подложен на командно дишане.



След като бил изписан Майкъл се обърнал към съда с иск против Националната работа по опазване на здравето. По думите на неговия юрист Ребека Браун, делата за ненавременно оказване на здравна помощ не са необичайност в английската юридическа процедура.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР